files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Svetlo na konci tunela

Štvrtý prípravný duel futbalistov MFK Zemplín Michalovce s ďalším účastníkom Niké ligy FC Košice pred novou sezónou opäť jasne ukázal, že družstvo potrebuje posilniť. V prvom polčase, kým základná zostava vládala, boli zverenci dočasného trénera Antona Šoltis lepším tímom. V druhom polčase po prestriedaní sa zase ujali vedenia zápasu Košičania, ktorí nakoniec prevahu pretavili v potrebný gól, ktorý znamenal ich prvé víťazstvo v príprave na novú sezónu.

V Trebišove (michalovský trávnik prechádza tiež rekonštrukciou) sa stretli tímy, ktoré mali byť v diametrálne odlišnom postavení. Zatiaľ, čo Michalovčania stále prechádzajú nejasnou situáciou spôsobenou zmenou akcionárov v klube (v najbližších dňoch by to malo byť vyriešené...) a teda tým, že stále nevedia, čo bude, Košičania sa oproti minulej sezóne posilnili už šiestimi hráčmi a v kľude sa pripravujú na svoju druhú sezónu medzi elitou.

Zhruba hodinu ale na trávniku nebolo vidno, kto je v pohode a kto je v neistote. Michalovčania boli behavejším tímom, ofenzívnejším a aj lepším. Až zmeny v zostavách spôsobili obrat v zápase, ktorý korunoval Michal Faško jediným gólom v stretnutí. „Za týždeň sme odohrali tretí zápas, čo je iba dobré. Prvých šesťdesiat minút bola spokojnosť. Boli tam síce ľahké straty lôpt, ktoré ukázali, že stále máme na čo pracovať, ale celkovo to bolo v poriadku. Po prestriedaní tam už bol na ihrisku chaos. Súper viac dominoval. Potrebujeme sledovať hráčov a preto to bola dobrá skúsenosť. Je ale stále na čom pracovať. Prehru neberiem tragicky, dôležité je, že sme odohrali tento zápas a pri chlapcoch som o niečo múdrejší,“ poznamenal po stretnutí dočasný tréner Anton Šoltis, ktorý bol poverený vedením tímu koncom minulého týždňa. „Postupne chlapcov charakterovo spoznávam. Poznal som síce viacerých, no sú tu aj noví hráči. Hodnotím to pozitívne. Vieme, kde nás tlačí topánka. Potrebujeme doplniť káder, pretože hráčsky sme na minime. Aktuálne sa to ale nedá. Vieme ale do čoho sme išli a musíme chvíľu počkať. Stále potrebujeme pracovať na nejakých veciach. Dali sme sa do určitého boja. Keď všetky veci dopadnú tak, ako majú dopadnúť, vidím to veľmi dobre. Verím, že ideme správnym smerom. Vieme, že meškáme, no keď sa všetky veci, čo sa majú udiať aj udejú, vidím svetlo na konci tunela,“ pokračuje Šoltis.

Dvojica hráčov končí

Michalovským trénerom stále chýba štvorica zranených hráčov. Všetci štyria teda stopér Dzocenidze, stredopoliar Danko, útočník Marcin, či kapitán tímu Igor Žofčák by zrejme mali v súčasnej dobe miesto v základnej zostave. Prípadné ďalšie príchody, ktoré určite prídu a sú podmienené vstupom nových akcionárov (aktuálne totiž hráčov nemá kto podpísať...) určite zdvihnú výkonnostnú latku Zemplínčanov. Všetko sa to ale musí udiať už veľmi rýchlo. Veď o tri týždne štartuje ďalší ročník Niké ligy. „Momentálne máme zranených hráčov základnej zostavy. Zrejme všetci by proti Košiciam hrali, takže ich strata je veľká. Nie sú to ale vážne zranenia a ja verím, že chlapci budú rýchlo späť,“ povedal Šoltis k zranenej štvorici, z ktorej zrejme najdlhšie bude pauzovať stopér Dzocenidze.

Aj preto Michalovčania vyvíjajú aktivitu k tomu, aby podpísali ukrajinského stopéra Denia Taradudu, ktorý ich presvedčil, že má kvalitu, aby ostal v tíme. Naopak, v tíme nebude pôsobiť jeho krajan Golikov a takisto ani mladík Roland Buhaj, ktorí trénerov nepresvedčili. „Keď sa všetci zranení dajú do poriadku a príde k doplneniu kádra, som o tom presvedčený, že to bude dobré. Na skúšku by nejakí hráči mali prísť už na budúci týždeň. Stále je to ale o tom, že nevieme, na čom sme. Aj preto musíme čakať,“ dodáva Šoltis k stavu kádra. Michalovčania odohrajú dva zápasy aj budúci týždeň. V stredu ich opäť v Trebišove od 17.00 hod. čaká duel s účastníkom druhej najvyššej maďarskej ligy Kazinbarczik a cez víkend sa predstavia taktiež v druholigovom Mezokovesd. 

Peter Brendza

.



Uverejnené: 07.07.2024 08:55:24 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.