files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Michalovce v Európe proti švajčiarskemu Kreuzlingenu

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce čaká v druhom kole EHF Európskeho pohára švajčiarsky HSC Kreuzlingen. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle EHF vo Viedni. Prvý zápas by sa v termíne 5. - 6. október mal hrať na švajčiarskej pôde, odveta o týždeň neskôr v Michalovciach.

Michalovčanky vlani v tomto pohári dokráčali až do finále, v ktorom nestačili na španielske Elche. Švajčiarsky tím vlani obsadil v lige štvrté miesto a konfrontácia s Michalovčankami bude pre jeho hráčky druhou v Európe. So švajčiarskym tímom sa v pohárovej Európe Michalovčanky stretnú po tretíkrát. V prvom kole Pohár EHF v sezóne 2019/20 v domácom dvojzápase vyradili Spono Eagles po výsledkoch 31:25 a 32:25. O tri roky neskôr sa zase v druhom kole EHF Európskeho pohára opäť v domácom dvojzápase potrápili s tímom Yellow Winterhtur. Prvý zápas sme na domácej pôde vyhrali 23:22, v odvete tiež doma sme prehrali 20:21 a o našom postupe tak rozhodli pokutové hody. 

Spokojnosť ohľadom cestovania, aj súpera

Zemplínčaniek hrozili aj súpera z vyspelejších hádzanárskych krajín a takisto aj súperi, za ktorými by cestovali strašne ďaleko. Vzhľadom k tomu je Kreuzlingen prijateľný z oboch smerov. „Predovšetkým, nie je ďaleko, takže nás nečaká až také náročné cestovanie. Mohli sme dostať dokonca aj družstvá zo severu Európy, Azerbajdžan, Turecko, takže z tohto pohľadu je spokojnosť. Do úvahy pripadal aj španielsky Conservas Orbe Zendal BM Porrino, ktorý som si želal najmenej. Videl som ho totiž hrať v zápase proti Elche, s ktorým hral vyrovnaný zápas. So švajčiarskym tímom už máme skúsenosť, keď sme sa potrápili s Winterthurom pred dvoma rokmi. Som ale presvedčený, že odvtedy sme sa posunuli dopredu. Máme kvalitné a skúsenejšie družstvo. Našou výhodou bude, že v lete cestujeme na turnaj do Švajčiarska a priamo sa konfrontujeme s majstrom Bruhlom,“ povedal pre stránku klubu tréner ženského tímu Peter Kostka. 

.



Uverejnené: 16.07.2024 13:31:44 files/qpyaunyq4trwomte.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.