files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V prvom kole tri regionálne derby tímov zo Zemplína

Predohrávanými ôsmimi z 28 zápasov predkola, ktoré má základný hrací termín 27. – 28. júla, sa už najbližšiu nedeľu 21. júla začne 56. ročník Slovnaft Cupu. O štart v čoraz populárnejšom Slovenskom pohári prejavilo záujem 260 klubov. Medzi nimi je aj desať tímov zo Zemplína (MFK Zemplín Michalovce, FK Humenné, MFK Snina, MFK Vranov nad Topľou, FK Jasenov, MFK Spartak Medzilaborce, FK II. Rákoczi Ferenc Borša, FK Sobrance Sobranecko, OŠK Zalužice a ŠK Naciná Ves).

Michalovčania a Humenčania začínajú od druhého kola, ostatní budú v hre už v prvom. Kým Vranov nad Topľou a Snina musia čakať na svojich súperov z predkola, ostatní šiesti sa stretnú medzi sebou. Jasenov nastúpi proti Medzilaborciam, Borša privíta Sobrance a šiestoligové Zalužice piatoligovú Nacinú Ves. Všetky tieto zápasy prvého kola sa budú hrať v stredu siedmeho augusta.  

 

Finále opäť prvého mája

V 2. kole (28. augusta) sa okrem 104 úspešných z predchádzajúcej fázy predstaví nasadených 24 zástupcov dvoch najvyšších ligových súťaží (12+12). B-tímy Slovana Bratislava a Žiliny podľa reglementu nemôžu hrať. Vyžrebovaný už je „pavúk“ na predkolo a úvodné tri kolá, pričom v 2. a 3. kole (25. septembra) platí územné rozdelenie na východ a západ s výnimkou klubov z Niké ligy. V súvislosti s nimi zároveň treba uviesť, že budú nasadené ešte aj v 1/16-finálovom 4. kole (16. októbra, už bez územného rozdelenia na východ a západ) – nemôžu sa v ňom stretnúť medzi sebou. Práve počnúc 4. kolom cez osemfinále (6. novembra) a štvrťfinále (12. marca 2025) až po dvojzápasové semifinále (2. a 16. apríla 2025) sa vždy bude nanovo žrebovať. Finále príde na rad 1. mája 2025. O jeho dejisku rozhodne výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu do 31. januára 2025. Až po štvrťfinále – a potom aj vo finále – sa hrá na jeden zápas. V prípade nerozhodného stavu po 90 minútach hneď nasleduje rozstrel zo značky pokutového kopu. Výnimka v podobe predĺženia 2×15 minút sa vzťahuje na odvetu semifinále (ak nastane rovnosť bodov aj gólového rozdielu) i trofejový duel. V 1. až 4. kole platí pravidlo, že v prípade vzájomného stretnutia medzi klubmi s rozdielom jednej či viacerých súťaží automaticky má výhodu domáceho prostredia tím z nižšej ligy. V osemfinále a štvrťfinále majú takéto privilégium už len kluby pôsobiace minimálne o dve dlhodobé súťaže nižšie od súpera.

.



Uverejnené: 16.07.2024 15:43:25 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.