files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novou posilou Hc winLand exreprezentant Maroš Kolpak

 

Funkcionárom Hc winLand sa podarilo získať významnú posilu. Je ňou bývalý reprezentačný brankár Maroš Kolpak, ktorý donedávna pôsobil v Nemecku. Zmluvu by tento prešovský rodák mal podpísať na dva a pol roka a v klube bude pôsobiť ako hrajúci tréner brankárov. Keď sa vedeniu podarí vybaviť všetky formality, trénerovi Janovi bude k dispozícii už v Trebišove.

 

Zmluva znie na dva a pol roka


Tento čochvíľa štyridsaťročný prešovský rodák, ktorý naposledy pôsobil v bundesligovom Rhein – Neckar Lowen bude v Hc winLand pôsobiť ako hrajúci tréner brankárov. Predseda dozornej rady Hc winLand Michalovce Ing. Stanislav Hudák neskrýval spokojnosť. „Dohodli sme sa na dva a pol roka. Náplňou jeho práce je aj venovanie sa všetkým brankárom v klube. Našim golmanom určite pomôže v ich raste“, poznamenal Stanislav Hudák k príchodu tohto brankára.

 

Chcel sa vrátiť domov


Maroš Kolpak postupne pôsobil v Tatrane Prešov, Dukle Praha, Košiciach, Sečovciach, TSV Baden Ostringen, SVH Kassel a Rhein Neckar Lowen.

 

Pôsobil teda ako jeden z mála slovenských hráčov v nemeckej bundeslige, ktorá je považovaná za jednu z najlepších líg na svete. Svojimi skúsenosťami teraz môže pomôcť Hc winLandu k postupu do extraligy. „Mal som ponuky aj z Nemecka, ale už som sa chcel vrátiť domov. Ponuka winLandu ma zaujala, začína sa tu pracovať na zaujímavom projekte, navyše už som sa chcel vrátiť domov na Slovensko. Aj to rozhodlo, že som tu,“ podoktkol Kolpak.

 

Pavol Jano : „Určite bude prínosom“

To, že má tento bývalý reprezentačný brankár úmysel vrátiť sa na Slovensko, rýchlo využil jeho bývalý spoluhráč a súčasný tréner winLandu Pavol Jano. Ten mal eminentný záujem, aby jeho dobrý kamarát pôsobil v tíme, ktorý trénuje. „S Marošom sa poznám už veľmi dlho. Verím tomu, že bude pre mužstvo prínosom a svojimi skúsenosťami mu pomôže. Navyše bude sa venovať všetkým brankárom v klube,“ skonštatoval Jano, ktorý sa veľmi potešil tomu, že Kolpak bude pôsobiť v jeho tíme. „Našu hru chceme založiť na obrane a Maroš by mal byť prvým krokom k tomu,“ dodal na záver.

 

 

Kto je Maroš Kolpak

Maroš Kolpak sa narodil 23. marca 1971 v Prešove, kde aj začínal svoju hádzanársku kariéru. Vo svojej bohatej kariére pôsobil ešte v tímoch Dukly Praha, Vsž Košice, Škp Sečovce, TSV Baden Ostringen, SVH Kassel a Rhein Neckar Lowen. Bol jedným z prvých Slovákov, ktorému sa podarilo zahrať si v nemeckej bundeslige. Slovensko reprezentoval v 71 zápasoch. V rokoch 1996 a 1997 bol vyhlásený za najlepšieho hádzanára Slovenska.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 25.02.2011 10:04:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.