files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strážania postrádajú kruhový objazd

 

 

Najfrekventovanejšia križovatka medzi troma okresnými mestami (Michalovce, Humenné, Vranov n. T.) nachádzajúca sa v Strážskom bola svedkom desiatok nehôd, pri ktorých prišlo o život mnoho ľudí. Inkriminovaný cestný úsek je pre chodcov a vodičov príliš nebezpečný. Ak čo len na chvíľku poľavíte pozornosť, môže to mať katastrofálny následok. Opatrnosť je pri prechode cez túto križovatku maximálna. Chodec musí dbať na vozidlá prichádzajúce z troch smerov. Bezohľadní šoféri iba málokedy zastavia pre prechodom pre chodcov a táto bezohľadnosť vedie v častých prípadoch k nešťastným kolíziám.  


Mesto vs. križovatka

 Poslanci mesta a mestské zastupiteľstvo sa otázkou výstavby kruhového objazdu trápia niekoľko rokov. Všetko sa dosiaľ iba plánuje. Zatiaľ sa nenašil nik, kto by sa na výstavbu objazdu podujal. Nie je to záležitosť pár korún, no Strážania majú strach. Niektorí ich priatelia a priateľky zahynuli na križovatke, a pritom sa tomu dalo predísť. Obyvatelia Strážskeho sa môžu iba prizerať a v duchu sa pýtať: „Akú obeť si tento cestný úsek vyberie najbližšie?“

 

Najhorší vodiči

Šoféri, ktorí prechádzajú cez Strážske a nepoznajú túto križovatku, si musia poriadne precvičiť znalosti z autoškoly. Najviac nehôd spôsobili tí, čo sa k najväčšej mestskej križovatke dostali „sviatočne“. Mesto síce osvetlilo prechody pre chodcov svetelnými dopravnými značkami, ale niekedy ani tie nepomáhajú.

Svoj názor na nebezpečný úsek spájajúci tri hlavné cesty nám prezradila 57 ročná Ivana zo Strážskeho: „Bojím sa. Samozrejme, že sa bojím. Keď idem do kostola, čakám na chodníku aj päť minút, akoby som mala riskovať, že skončím pod kolesami. Zomrelo tu už veľa ľudí. Mesto vždycky sľubuje, že s tým niečo spraví, ale vidíte, stále sa nič nedeje. Neviem, koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby si konečne uvedomili, že je treba konať.“

Prednedávnom sa uskutočnili voľby nových poslancov, ktorí môžu dokázať, ako veľmi im záleží na výstavbe potrebného a dôležitého kruhového objazdu.

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 28.02.2011 13:19:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.