files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blíži sa udeľovanie ocenení Čin roka 2010

 

Tak ako po minulé roky, aj tento rok, ocení mesto Michalovce osobnosti, ktoré v uplynulom roku dosiahli vynikajúce výsledky v rôznych sférach nášho života. Slávnostné odovzdávanie týchto cien sa uskutoční na slávnostnom podujatí pod názvom "To najlepšie, čo v meste Michalovce máme" už 25. marca 2011. Návrhy, ktoré mohli podávať aj obyvatelia nášho mesta do konca roka 2010, mestské zastupiteľstvo prerokovalo a nakoniec rozhodlo o týchto ocenených, ktorí si z rúk primátora mesta Michalovce prevezmú už tradične sošku Pegasa.

 

 

V zmysle Štatútu mesta Michalovce  sa raz ročne udeľuje titul „Čin roka“ jedincovi alebo kolektívu, ktorý v predchádzajúcom roku dosiahol mimoriadny výsledok z oblasti športu, kultúry, architektúry, humanizmu, školstva, pedagogiky a zdravotníctva. Titul možno udeliť najviac 3 jednotlivcom a 3 kolektívom v jednom roku a v jednej oblasti. Návrh na udelenie titulu „Čin roka“ môže podať poslanec MsZ, primátor mesta, mimovládne organizácie, stavovské profesné organizácie a občan najneskôr k 31.12. bežného roka.

 

Mestské zastupiteľstvo v Michalovciach u d e ľ u j e titul Čin roka 2010 :

 

Jednotlivci

 

  • Zuzana BUBÁKOVÁ oblasť kultúry

Menovaná je autorkou myšlienky vytvorenia slovenského rekordu zhotovením erbu mesta Michalovce z PET vrchnákov. Uvedené akcia bola ňou riadená a za účinnej spolupráce s Mestom, pedagogickými kolegami, a žiakmi michalovských základných a stredných škôl Uvedené podujatie bolo pripomenutím si 66. výročia oslobodenia mesta.

 

  • Pavol GAŠKO oblasť športu

Za výnimočné športové výsledky – menovaný je členom Steel Trans kickboxing klubu Košice. V roku 2010 dosiahol vynikajúce výsledky v kickboxingu, keď v dňoch 20. – 25. septembra 2010 na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Srbsku sa stal majstrom sveta juniorov a kadetov do 69 kg. Mimo tohto historického úspechu sa na majstrovstvách Slovenskej republiky konaných 16. mája 2010 stal vicemajstrom Slovenska. Je zanieteným športovcom podávajúcim vysoké športové výkony.

 

  • Mgr. Mikuláš JÁGER oblasť kultúry

Menovaný je spoluautorom publikácie Michalovce – návraty v čase, ktorá bola vydaná v roku 2010. Publikácia v dvoch desiatkach príbehov podrobne zachytáva históriu mesta Michalovce, jeho osobnosti a epizódy z dejín Michaloviec. Veľmi úzko nadväzuje na rozsiahle dielo vydané v roku 2007 Dejiny Michaloviec, ktorého odborným redaktorom bol Mgr. Mikuláš Jáger.

 

  • PhDr. Anna KAPUTOVÁ oblasť školstva

Učiteľka ruského jazyka a etickej výchovy s 26 ročnou praxou. Za dlhodobo dosahované vynikajúce výsledky so žiakmi v oblasti ruského jazyka. V roku 2010 jej žiaci získali:

- Olympiáda v ruskom jazyku – krajské kolo: 2 krát prvé miesto, 2 krát druhé miesto

- celoštátna úroveň: 1 krát prvé miesto, 1 krát druhé miesto, 1 krát tretie miesto

- Súťaž Ruské slovo – krajská úroveň: 4 krát prvé miesto, 3krát druhé miesto, 4 krát tretie miesto

- celoštátna úroveň - 3 krát prvé miesto, 3 krát druhé miesto, 4 krát tretie miesto

Počas svojej praxe bola uvádzajúcou učiteľkou niekoľkých mladých učiteľov ruského jazyka. Vo svojej práci je flexibilná, kreatívna , nekonfliktná a obľúbená. Pracuje ako vedúca predmetovej komisie a venuje sa príprave talentovaných žiakov na súťaže. Je poverená organizáciou krajského kola olympiády v ruskom jazyku pre základné i stredné školy a už dlhé roky je členkou celoslovenskej komisie olympiády v ruskom jazyku a súťaže Ars Poetika.

 

  • Ing. Slavomír KELEMEN oblasť architektúry

a Agro Snina

Za stavbu roka – Rekonštrukcia hotela POD HRÁDKOM

 

  • Štefan MAZÚR oblasť športu

Za výnimočné športové výsledky. Menovaný je dorastencom šachového klubu Zemplín Michalovce, člen družstva mužov na 1. šachovnici, ktoré v súťažnom ročníku 2009/2010 vyhralo I. ligu sk. Východ a postúpilo do extraligy mužov. Mimo tohto historického úspechu, menovaný získal v priebehu roka nasledovné úspechy:

- 1. miesto na majstrovstvách Slovenskej republiky v kategórii dorastu,

- 1. miesto na Open v Ružomberku

- 2. miesto na Medzinárodnom turnaji Zemplínska veža,

- 2. miesto na Medzinárodnom veľmajstrovskom turnaji v Srbsku,

- 12. miesto na Majstrovstvách sveta jednotlivcov v Grécku v kategórii do 18 rokov za účasti 109 pretekárov,

- na Kongrese svetovej šachovej federácie FIDE v Nórsku bol Štefanovi Mazúrovi udelený titul IM –INTARNACIONAL MASTER.

 

  • Ing. arch. Jozef PELEY oblasť architektúry

v spolupráci s firmou Ing.Anton Pavúk,

Za stavbu roka – Futbalový štadión mesta Michalovce – Rekonštrukcia štadióna – 3. etapa

 

  • Mgr. Gerhard PUCHÍR oblasť športu

Učiteľ telesnej výchovy s 15 ročnou praxou a s požadovanými kvalifikačnými predpokladmi.

- za dosahované výsledky so žiakmi v oblasti športu: V roku 2010 získal so žiakmi 21 krát prvé miesto v mestských súťažiach, 8 krát prvé miesto v okresných súťažiach a 6 krát prvé až tretie miesto v krajských súťažiach.

- jeho zásluhou sa žiaci v rámci mesta v mestských súťažiach umiestnili na prvom mieste,

- za založenie florbalového klubu v meste Michalovce a tým vznik tradície florbalu v rámci okresu. V uvedenej oblasti sa odborne vzdeláva a je držiteľom certifikátu trénera florbalu. Je hlavným organizátorom florbalových turnajov pre mládež i pre dospelých v okrese aj v regióne

 

  • Martin SEGĽA oblasť humanizmu

Za záchranu života spoluhráča v majstrovskom zápase. Menovaný je členom HK Dukla Michalovce. V súťažnom ročníku 2009/2010 v zápase 38. kola prvej ligy mužov medzi HK Dukla Michalovce-HC 46 Bardejov došlo za domácou bránou k nepríjemnému momentu, po ktorom útočník Bardejova narazil na mantinel domáceho obrancu Petra Krecháča. Ten chrbtom k mantinelu do neho nekontrolovane narazil hlavou a krkom, ostal nehybne ležať na ľadovej ploche a stratil vedomie. Ako prví sa k zranenému rozbehli spoluhráči Marek Náhlik a Martin Segľa, ktorí nestratili duchaprítomnosť, zabránili zapadnutiu jazyka a začali zraneného spoluhráča preberať z bezvedomia do príchodu lekára družstva na hraciu plochu.

 

  • Ing. arch. Peter STYK oblasť architektúry

v spolupráci s Jahn Development &Consulting a ARCHITEKTS&ENGINEERS

Za stavbu roka – Obchodné centrum Michalovce, Sobranecká cesta, II. etapa - INTERSPORT

 

 

Kolektívy

 

  • Družstvo žien HK Iuventa

Za dosiahnuté športové výsledky.

Družstvo žien HK Iuventa Michalovce v uplynulom súťažnom ročníku 2009/2010 v rámci Slovenska skončilo na 2. mieste, v tomto súťažnom ročníku 2010/2011 je v medzinárodnej česko-slovenskej interligovej súťaži WHIL zatiaľ na 2. mieste, víťaz Slovenského pohára pre súťažný ročník 2010/2011. Tréner Dušan Daniš, Mgr. Peter Szolloši, Mgr. Ján Lajčák. Michalovce oblasť športu

 

  • Súbor SLNIEČKO oblasť kultúry

Za dosiahnuté úspechy v oblasti tanca v roku 2010:

Majstrovstvá Slovenska v country tancoch - Žarnovica 2010

kat.: Country show - starší žiaci - 1. miesto, kat. : Western – starší žiaci – 1. miesto, kat.: Country show – mladší žiaci – 1. miesto, kat.: Line Dance – starší žiaci – 3. miesto

Cena poroty tanečnému súboru Slniečko za najväčší tanečný záber v jednej choreografii.

Súbor Slniečko bol usporiadateľom 2. ročníka celoslovenského detského festivalu tanca DIAĽAVY v Michalovciach. Tu získal súbor umiestnenia:

kat: Western – starší žiaci -1.miesto, kat: Step Dance Show – starší žiaci – 2.miesto, kat: Couple and line dance S – 1.miesto

Detský tanečný súbor Slniečko pracuje pri ZŠ od roku 1980. Počas svojej 30-ročnej histórie vychoval tisíce tanečníkov. Niektorí sa venujú tancu dodnes na profesionálnej úrovni, iní si vďaka súboru odniesli do života základy spoločenského, scénického, moderného tanca, írskeho stepu i country tanca. Všetci majú však jedno spoločné. Je to láska k tancu, zmysel pre krásu a harmóniu pohybu, ale aj ušľachtilé morálne vlastnosti.

Po 30 ročnej činnosti je DTS Slniečko známy nielen doma, ale svoje tanečné umenie prezentuje aj na medzinárodnej scéne.

 

(VK)



Uverejnené: 01.03.2011 00:48:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.