files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rušenie michalovských škôl

 

Michalovčania sa obávajú, že i v našom meste Košický samosprávny kraj (KSK) z dôvodu šetrenia financií zatvorí niektoré základné a stredné školy. Strach majú učitelia, študenti aj rodičia. Každý dúfa, že Michalovce nebudú nasledovať príklad Humenného, kde už jednu strednú školu zrušili. Podobne sú na tom aj Prešov, Košice a mnohé iné okresné mestá na Slovensku. Doposiaľ zatvorili iba odborné stredné školy a gymnáziá. Myslíte, že my sa tomu vyhneme?


Stredné školy

 V našom okresnom meste sa dovedna nachádza 11 stredných škôl. Sú v nich zamestnané stovky pracovníkov a pedagógov. Nevynímajúc tisícky študentov, ktorí by sa po zrušení ich školy nemali kam podieť. Žiaci si mnohokrát želajú, aby budova, kde sa vzdelávajú, vyhorela, spadla, vymizla. Učenie veru nie je med lízať. Ale až keď sa začne o zničení školy vážne diskutovať, mnohí si uvedomia, že by o ňu prísť nechceli. Nie je to iba o učení a testoch. Škola je miestom priateľstva, driny, zábavy a vzdelanie je základ plnohodnotného života.


Názor rodičov

 Dcéra 38 ročného Igora je prváčka na Obchodnej akadémii na Kapušianskej 2 v Michalovciach, jej otec nám povedal: „Bol by som pohoršený, keby školu zrušili. Veľa peňazí sme zaplatili už na začiatku školského roka, rodičia sa tiež dohodli, že deťom budeme prispievať na stužkovú a teraz by sa mala škola zrušiť? Aj keby žiakom našli náhradnú školu, nebolo by to podľa ich predstáv. Každá škola je dôležitá, každá má iné profesijné zameranie a inú vzdelanostnú úroveň.“

Treba však podotknúť, že niektoré školské budovy naozaj stagnujú a záujem detí o štúdium na niektorých stredných školách rapídne klesá.


Mesto

 Hovorkyňa mesta Ing. Iveta Palečková nám o údajnom uzatváraní školských budov prezradila: „Podľa našich informácií v meste Michalovce sa nebudú zatvárať žiadne stredné školy, k spájaniu škôl na území mesta došlo v minulosti a tento proces je už ukončený. K vyradeniu zo siete školských zariadení (nie škôl) má však dôjsť v prípade jedného internátu a jedného školského majetku.“

 

Lukáš Mano

 



Uverejnené: 02.03.2011 10:50:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.