files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Podomoví obchodníci predávali poukazy na Balaton

 


Minulý týždeň sa pod Hrádkom potulovali kadejakí predajcovia zájazdu na Balaton. Navštívili nejeden dom, aby predali vraj lukratívny poukaz. Občania ich však pustili len po bráničku a nenechali sa oklamať.

 

Podvodníci za rohom

Začiatkom minulého týždňa boli v lokalite Hrádok videní podozriví obchodníci. Podľa slov tunajších obyvateľov odstavili auto na rohu ulice a chodili do vybraných domov. Všetky podozrivé návštevy sa udiali v dopoludňajších hodinách. Pravdepodobne preto, že vyhľadávali starších obyvateľov a tí mladší boli v tom čase v práci. Nie každý starší sa však dal tak ľahko oklamať. Prispela k tomu aj všeobecná informovanosť o podomových predajcov. Médiá ponúkajú často obraz oklamaných starších ľudí, ktorí naleteli nejednému podvodníkovi. ,,Po tom, čo som videl už v televízii mnohých podvodníkov, neverím nikomu,“ vraví dôchodkyňa z Agátovej ulice.

 

Muž v obleku s maďarským prízvukom

Muž v tmavom obleku mal podľa slov dôchodcu maďarský prízvuk. Zreteľne bolo počuť jeho výslovnosť podfarbenú maďarčinou. Snažil sa predať poukaz na Balaton. ,,Nepustil som ho dovnútra a poslal som ho preč,“ hovorí 71-ročný dôchodca Adam. Pôsobil sebavedome a vyzeral dôveryhodne. Celkom normálny muž v obleku. Snažil sa však predať za každú cenu poukaz do svojho rodného Balatonu. Vystríhajte svojich starších predtým, aby kupovali zájazdy, či poukazy u podomových predajcov. Pozor na všetkých podomových obchodníkov, či skôr podvodníkov. Okrem predaja rozličného tovaru, ktorý vám ponúkajú a možno nikdy nedodajú, vás môžu aj doma okradnúť. Verte, že to urobia s potešením. Podozrivé osoby nikdy nepúšťajte za svoju bránu. Poučte najmä svojich starších, aby nedopadli zle.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 07.03.2011 08:27:11 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.