files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kedysi boli psíčkari nepoučiteľní

   

Príslušníci mestskej polície v Michalovciach zdôrazňujú, že vďaka účinným opatreniam sa podstatne zlepšila disciplína chovateľov psov žijúcich v panelákoch. V minulosti však bola situácia oveľa horšia.  Doložím to aj smutnými príbehmi, ktoré mi vyrozprávali moji známi.

 

Šokujúce napadnutie

     

Asi pred desiatimi rokmi kráčali vo večernom čase popri Základnej škole Pavla Horova na ulici kpt. Nálepku dve ženy. Odrazu sa na jednu z nich vrhol statný vlčiak a chcel jej zahryznúť do ruky. Majiteľ vedel, že je zle a ostal vo veľkom šoku. V afekte začal psa biť vôdzkou v štýle hlava-nehlava. Zároveň mu aj vulgárne nadával. Následne sa donekonečna ospravedlňoval napadnutej žene, ktorá nečakaný útok nevedela predýchať.

      

„Šteniatko“ bolo (našťastie) pokojné

     

Druhý smutný príbeh sa odohral tiež zhruba pred desiatimi rokmi. Na trávnatom priestranstve pri kotolni Juh 2 na Okružnej ulici majiteľka dobre vyvinutého psa-boxera venčila svojho štvornohého miláčika a nemala ho na vôdzke. Ten sa odrazu rozbehol ku kráčajúcej žene v stredných rokoch. Na chvíľu zatajila dych a nevedela, čo má robiť. Majiteľka chlpáča k nej podišla a s úsmevom na tvári povedala, že toto „šteniatko“ neublíži ani muche. Som presvedčený o tom, že objekt psieho záujmu si to rozhodne nemyslel a bol rád, že nedošlo k ničomu vážnejšiemu.

         

„Kontrola“ chodcov

    

No a napokon do tretice ďalší zaujímavý príbeh. Po chodníku pri nákupnom centre „malá družba“ na Ulici Saleziánov kráčali dvaja pubertiaci, pričom spoločnosť im robil robustný rotwajler. Nebol na vôdzke a zo zvedavosti oňuchával nohy okoloidúcich chodcov. Mnohí radšej zastali, prečkali „prehliadku“ a potom pokračovali v chôdzi. Spadol im obrovský kameň zo srdca, veď čo ak by chlpáč zareagoval pri ovoniavaní prudšie a útočnejšie.   

 

 

Súčasnosť je iná a lepšia

    

 Toľko teda príklady z minulosti. Možno sa ich aktéri pri spomienke na ne už len schuti zasmejú. No v čase, keď sa stali im určite nebolo všetko jedno. Našťastie, v súčasnosti sa už takéto veci nestávajú. Mestská polícia zakročila a aj tí najnedisciplinovanejší psíčkari si už pomaly, ale isto vstupujú do svedomia.

                                                                                    (nj)

 



Uverejnené: 08.03.2011 10:15:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.