files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyhrážala sa mu rómska rodinka

 


Nedávno sme vás informovali o tom, ako by sa malo správne postupovať v prípade, že sa vám na parkovisku prihodí nehoda. Aj správny postup ale nezaručí bezproblémový priebeh. Poškriabaný lak na aute vyústil do vyhrážania sa. Na začiatku si vodiči vymenili údaje pre potreby poisťovne, na konci chcel poškodený peniaze aj od poisťovne aj od muža. Servis u známeho kamaráta mu vykúzlil vysokú sumu.

 

Urobte si dôkazy

Nováčikovia za volantom to nemajú vždy ľahké. Či už ide o viac alebo menej skúsených vodičov, v panike takmer každý zabudne na to, čo treba vykonať napríklad len pri poškriabaní auta. Utiecť? Keď je druhý vodič prítomný, odporúčame radšej vystúpiť a dohodnúť sa. Ak sa vám zdá, že nie je ani voľným okom vidieť žiadne poškriabanielaku a máte podozrenie na nekalé praktiky údajne poškodenej osoby, určite si cudzie auto odfotografujte, aby ste mali pre poisťovňu dôkaz. Svedectvá pracovníci poisťovne taktiež uvítajú. Pokiaľ sa s vami v aute nenachádza nikto, skúste osloviť cudzieho človeka a vypýtajte si od nej kontakt.

 

Poškriabaný lak vozidla nahlásený poisťovni

Nepríjemná skúsenosť s poškriabaným lakom na cudzom aute sa stala aj istému Michalovčanovi. Mladý vodič nepatrne pri cúvaní oškrel iné vozidlo. Panika, stres, nervozita. Čo teraz? Starší muž rómskej mentality sa chystal volať políciu. Pri pohľade na vlastné auto zistil, že nie je napokon asi načo, a tak sa dohodli slovne. Nezabudli samozrejme na papiere, ktoré dnes musí mať každý vo vozidle. Meno, číslo poistky a tak ďalej. Všetko sa vyplnilo ako sa malo. Urobili sa posledné zábery fotoaparátom, lebo údajne nebolo na aute nič vidieť. Teda, videl to len poškodený. Obaja vodiči sa dohodli, vymenili si čísla poistiek a slušne odišli. Bez akejkoľvek agresie, vulgarizmov sa problém ticho vyriešil. Aspoň sa tak vtedy zdalo. Mladý muž nahlásil poistnú udalosť svojej poisťovni. Druhý muž mal urobiť podobne.

 

Rómovia sa vyhrážali príchodom na pozemok

Nejde o žiadnu diskrimináciu, ale pri rómskej menšine je isté, že to nemohlo skončiť len tak ľahko. Mužovi začala vyvolávať  manželka poškodeného a pýtať si od neho peniaze za opravu auta. Muž sa odvolával na to, že jeho potrebné údaje dostali a mali to riešiť cez poisťovňu. ,,Povedal som jej, že už s nimi nič nemám.“ Správne! Žena niekoľkokrát muža telefonicky obťažovala, že nemá peniaze ani na jedlo pre vlastné deti. Prosila muža o 350 eur. Po slovách odborníka bolo isté, že takáto suma sa na poškodenom aute nemohla vzniknúť. Následne žena sumu znížila iba na 50 eur.,,Pravdepodobne žiadnu udalosť poisťovni ani nenahlásili a snažili sa odomňa podvodom vymáhať peniaze.“ Možno dopredu naplánovaná situácia alebo sú ľudia, ktorí sú už v tom zbehlí, a tak len zájdu do servisu známeho, ktorý si vymyslí opravy za nehorázne ceny. Práve preto je lepšie podobné veci riešiť cez poisťovňu. Tá si totiž prešetruje prípady dôkladne.

 

Mužovi sa žena vyhrážali poškodením jeho majetku, keďže žiaľ vďaka vypisovaniu papierov poistnej udalosti disponovali i jeho adresou. Tento prípad sa skončil dobre a muž sa dokázal slovne brániť. Právo bolo na jeho strane. V žiadnom prípade neposielajte nikdy nijaké finančné prostriedky! To za vás rieši už vaša poisťovňa. Ak sa vám vyhrážajú alebo vás telefonicky obťažujú, obráťte sa na políciu. S určitými typmi ľudí nie sú žarty. Zdôrazňujeme však, že nie všetci Rómovia sú rovnakí, preto nesúďme všetkých podľa jedného.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 15.03.2011 09:55:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.