files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nepolepšiteľní motorkári

   

Vďaka prvým teplejším jarným dňom sa aj v Michalovciach začal ozývať „rev“ motoriek. Jazdci neprimeranou rýchlosťou opäť skúšajú adrenalín v uliciach okresného sídla, ale aj v blízkom okolí.

       

Hukot vzbudzuje rešpekt

      

Určite sa vás už veľakrát stalo, že vás pri plnení pracovných povinností, alebo pri bežných domácich prácach vyrušil poriadny hukot nablýskaných a moderných dvojkolesových tátošov. Len s údivom ste počúvali, ako adrenalínoví jazdci neustále zvyšujú obrátky a čudovali ste sa, ako je možné, že pri takých vysokých otáčkach motora nedošlo k nejakej dopravnej nehode. Veru tak, táto situácia je už niekoľko rokov typická pre Michalovce a okolité lokality. Motorkovú zvukovú kulisu zvyčajne počúvame od marca do novembra. Stíši sa len počas zimného obdobia. Dokáže vydesiť nielen ľudí v panelákoch a rodinných domoch, ale aj iných účastníkov cestnej premávky. Prakticky všetkým padne kameň zo srdca, keď motorkári prehrmia a už sú kdesi za kopcom.

   

Nech si to skúsia na pretekoch

   

Nechcem mužom v kombinézach zapáchajúcim od motorového oleja vstupovať do svedomia. Snáď im dám len jednu cennú radu. Svoje jazdecké zručnosti by pokojne mohli predvádzať na rôznych motocyklových súťažiach. Tých je hlavne na západnom Slovensku ako maku. Tí solventnejší by bez problémov mohli štartovať aj na európskych cestných podujatiach. Najazdili by sa do zbláznenia a športovej verejnosti by odprezentovali svoje ukážkové stroje. Čo je však najdôležitejšie, nikoho by vážnejšie neohrozovali, pretože by jazdili na uzavretých tratiach. Myslím si, že to nie je zlý nápad. Radoví občania by sa konečne zbavili strachu a stresu pri počúvaní ohlušujúceho „vreskotu“ motorov na bežných komunikáciách.

                                                                                               (jn)

 



Uverejnené: 16.03.2011 08:09:19 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.