files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejoví tréneri učia deti korčuľovať

 

 

Druhý rok Hokejový klub Mládež Michalovce bezplatne učí korčuľovať žiakov základných škôl z okresného sídla a okolia.  Kurz sa nazýva korčuliarska gramotnosť. Aj týmto spôsobom sa klub snaží prilákať športové talenty do jednotlivých družstiev.

     

Hravá výučba

      

V tomto roku sa prihlásili záujemcovia zo ZŠ Školská, P.Horova, T.J.Moussona v centre Zemplína. Takisto deti zo škôl v Palíne a Zalužiciach. O výuke sa dozvedeli z rôznych informačných zdrojov. „Mládežnícki tréneri hravou formou vyučujú základy korčuľovania. Podľa korčuliarskych schopností sú účastníci rozdelení do niekoľkých skupín,“ vysvetlil koordinátor výučby Matej Ševčík. Ten je zároveň aj šéftrénerom mládeže v spomínanom klube. Kurz prebieha v rámci hodín telocviku. Najmenej hodinu a najviac dve hodiny. Denne sa tréneri zvyčajne venujú dvom skupinám. Tie tvorí asi päťdesiat detí, ktoré prichádzajú v sprievode učiteľov. Zvyšovanie korčuliarskej gramotnosti sa začalo v polovici februára. Potrvá do druhej polovice marca. Potom Technické a záhradnícke služby mesta (správca štadióna) vypustia ľadovú plochu. Školy za kurz neplatia. Sú v réžii HK Mládež. Jeho zástupcovia zapožičiavajú deťom korčule. Ľad zabezpečuje HK Dukla. Mesto sa stará o prevádzku zimného štadióna.


       

Uvítali by viac žiakov

     

Najtalentovanejší jednotlivci prechádzajú ďalšou fázou vyučovania. „Pod dohľadom trénerov si osvojujú náročnejšiu korčuliarsku techniku. Súčasne im ponúkame miesta v jednotlivých tímoch nášho klubu. Týmto spôsobom robíme výber hráčov,“ objasnil. Učenie korčuľovania sa po prvýkrát uskutočnilo vlani. Podnet vyšiel nielen od hokejových funkcionárov. S touto myšlienkou prišli aj pedagógovia zo ZŠ P.Horova. V minulom roku sa táto vzdelávacia inštitúcia ako jediná zúčastnila na výučbe. V súčasnosti je záujem vyšší. Lenže funkcionárov stále neuspokojuje. „Uvítali by sme viac školákov. Problémom je postoj učiteľov. Obávajú sa, že im chce V.základná škola  (pozn.red. - v škole sú hokejové triedy) odlákať žiakov,“ poznamenal. Pritom to nie je pravda. Ide hlavne o to, aby mali žiaci bližší vzťah k pohybovým aktivitám. Je len pochopiteľné, že najlepší jedinci by svoj korčuliarsky talent mali rozvíjať v 5.ZŠ. Je na to špecializovaná. Takto sa to robí dlhé roky. V prípade záujmu škôl bude zvyšovanie korčuliarskej gramotnosti pokračovať v nasledujúcej sezóne.

                                                                                                   (jn)         

  



Uverejnené: 21.03.2011 07:49:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.