files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

,,Malá kriminálka“ v Zalužiciach

 


Minulotýždňová vykradnutá pošta v Zalužiciach nebola prvou kriminálnou prvotinou tejto obce. Dedina nie viac ako s 2-tisíc obyvateľmi už zažila streľbu, podpálené autá späté s podsvetím, viacnásobné vlámačky potravín i miestnej pošty.

 

Vykradnutá pošta? Nič nové

Zalužice sa už stali niekoľkokrát obeťou kriminality. Ani pošta nebola vykradnutá po prvý raz. Podpálené autá, vykradnutý obchod, či  dokonca streľba nie sú ani v takej malej obci výnimkou. Našťastie, nie sú tak častým javom. V minulosti tu boli dokonca úmyselne podpálené autá. Za horiacimi vozidlami sa údajne skrývalo podsvetie. Nešťastne skončila aj streľba, za ktorou stál ozbrojený muž. Dôsledkom jeho nebezpečného vyčíňania bola postrelená žena a jej zabitý pes. V súvislosti s čerstvou vykradnutou poštou sa špekuluje aj o drogách. Z malej pošty totiž nezmizli peniaze, ale záhadný balík.

 

Dohady o drogách

Medzi Zalužičanmi sa v stredu ráno šírili ústne správy, ktoré hovorili o vykradnutej pošte. ,,Počul som o vylomenom trezore,“ vraví pán Ján. Prvé informácie neboli úplne pravdivé.  Poštárky potvrdili, že trezor nebol odcudzený. Záhadní zlodeji si odniesli z obecnej pošty len jeden balíček. Ľudia premýšľajú nad tým, čo asi mohlo byť ukryté v rozbalených balíkoch. V obci sa dokonca hovorí, že to mohli byť aj drogy. Podľa pána Vladislava išli na istotu:,, Museli vedieť, kedy tam bude ich balík.“ Ďalšie dohady hovoria o tom, že nešlo vôbec o konkrétne balíky. ,,Podľa mňa to boli len nejakí puberťáci a nevedeli otvoriť  trezor,“ hovorí pani Anna. Zalužice sa nachádzajú na hlavnej ceste vedúcej do Sobraniec až do Ukrajiny, a preto sa hovorí aj o možných omamných látkach umiestnených v balíku. Polícia však takéto tvrdenia nepotvrdila.

 

(Ne)bezpečnostné dvere

Zamestnanci pošty zvládli napätú situáciu veľmi dobre. Počas dňa bola pobočka pošty plne k dispozícii zákazníkom.   Po policajnom obhliadke a zaistení dôkazov  sa zistilo, že trezor nepoškodili, ale odniesli si to vchodové dvere. Zase! Opäť to, ale neboli bezpečnostné. Pred dverami sú síce umiestnené kovové mreže, ale ako sa ukázalo, nie sú veľmi účinné. Obyčajné dvere ľahko zdolá aj zlodej amatér. Táto maličká pošta už totiž zažila nejedno vlámanie. V minulosti do nej násilne vnikli dokonca aj mladíci z tunajšej dediny. Spomínaná udalosť sa stala pred niekoľkými rokmi. Problémoví chlapci si za kriminálny čin odsedeli väzenie. Dnes ešte nie je isté, či bude policajné pátranie úspešné aj v tomto prípade. Dolapeným kriminálnikom by hrozili 3 roky odňatia slobody.

 

Potraviny blízko pošty už boli vykradnuté tiež

Blízko vykradnutej pošty sa nachádza predajňa potravín. Vedúcej predajne Coop Jednota priznala, že pociťuje strach:,, Bojím sa stále, ale musíme s tým žiť.“ Keďže  obchod sa nachádza na hlavnom ťahu vedúcom na ukrajinské hranice, denne sa v obchode zastavia aj Ukrajinci, či iní cudzinci. Dozvedeli sme sa, že nie je vždy ľahké byť v obchode sám, keď doňho vojde cudzinec. Predavačka tvrdí, že  sú vraj bezproblémoví. Veď robia veľkú tržbu. V obchode sa zastavia denne desiatky áut cestujúcich ďalej . ,,Krádeže som už v obchodoch zažila, ale počas môjho pracovného obdobia v Zalužiciach, nebol tento obchod zatiaľ vykradnutý,“ dodáva vedúca predajne.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 30.03.2011 09:52:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.