files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľmi nádejná fotografka

     

V jednom z michalovských barov (pri hlavnej pošte) prezentuje svoje fotografie len 14-ročná Ivica Fejleková. Stvárňuje v nich rôzne motívy. Inšpirovala sa predovšetkým prírodou.


        

Šírava, Švajčiarsko, Michalovce

       

Návštevníci si môžu pozrieť obrazov s fotografiami. „Pri tvorbe som sa inšpirovala svojou fantáziou. Nechala som sa unášať pocitmi. Zachytila som motívy, ktoré ma zaujali,“ vyznala sa žiačka 9.ročníka na michalovskej Základnej škole Okružná 17. Na troch snímkach zobrazila vinice za rodinnými domami vo Vinnom, v ktorom po presťahovaní z Michaloviec žije osem rokov. „Vinice sa mi spomedzi všetkých zákutí páčia najviac. Často sa popri nich prechádzam. V ich blízkosti oddychujem a čerpám energiu,“ prezradila. Nechýbajú ani fotografie michalovskej pešej zóny a Zemplínskej šíravy. Mladá autorka tvorila aj počas výletov do zahraničia. Preto medzi vystavenými dielami sú fotografie veterných mlynov v Rakúsku či švajčiarskej prírody. „Fotografujem za každého počasia, pretože mám rada prírodu. Aparát nosím skoro stále,“ poznamenala. Jednotlivé výtvory vznikli počas uplynulých dvoch rokov.

    

Rýchlo sa učila

    

I.Fejleková si uvedomuje, že je snáď jednou z najmladších zemplínskych autoriek, ktoré verejne prezentujú svoju tvorbu. „Uvedomujem si to. Stále sa snažím niečím odlišovať od rovesníčok. Toto je jedna z foriem,“ vysvetlila. S fotografovaním začala si pred dvoma rokmi. Základy ju naučil brat. Vysvetlil predovšetkým zásady správneho fotenia. Zdôraznil, že každá snímka by mala o niečom vypovedať. O deväť rokov mladšia sestra bola učenlivá. Vďaka tomu si milovníci umenia môžu pozrieť takmer dvadsiatku zaujímavých snímok. Nevšedná umelecká tvorba má ohlas aj medzi Ivicinými spolužiakmi a učiteľmi. Veľkú radosť majú najbližší. „Pri pohľade na vlastné výtvory mám čudný pocit. Nechce sa mi veriť, že sú to moje fotografie,“ konštatovala. Je to aj tým, že táto deviatačka sa po prvýkrát prezentuje týmto spôsobom. Výstava je predajná. Potrvá do konca apríla. Ak všetko dobre vyjde, tak ďalšia príde na rad ešte do záveru tohto roka na rovnakom mieste.

                                                                                           (jn)

 

 



Uverejnené: 01.04.2011 11:26:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.