files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Už sme rozdelení do sčítacích obvodov



SODB2011

Počas tohtoročného sčítania obyvateľov, domov a bytov bude Slovenská republika rozdelená na 19 756 sčítacích obvodov, v ktorých vykoná sčítanie približne 20 000 sčítacích komisárov.

Najdôležitejšou úlohou obcí v najbližšom období bude výber sčítacích komisárov a zabezpečenie ich činnosti. Štatistický úrad SR opätovne odkazuje obce na metodický pokyn, v ktorom im odporúča vyberať za sčítacích komisárov občanov odborne vyspelých s komunikačnými zručnosťami, fyzicky schopných na plnenie úloh súvisiacich so sčítaním. Malo by ísť o osoby, ktoré bývajú v obci alebo v jej blízkom okolí. Obce najneskôr do 18. apríla 2011 vyberú aj náhradníkov sčítacích komisárov pre prípad, že v čase sčítania nebude niektorý z vymenovaných sčítacích komisárov schopný z akýchkoľvek dôvodov vykonať sčítanie. Obce môžu sčítacím komisárom, ak je to potrebné, uľahčiť výkon činnosti aj spoluprácou so sociálnymi pracovníkmi a pracovníkmi komunitných centier.

V súlade so zákonom o štátnom rozpočte na rok 2011 prerozdelí Štatistický úrad Slovenskej republiky obciam dotáciu vo výške 5 642 966 eura a vyšším územným celkom vo výške 53 100 eur. Finančné prostriedky pre obce sú určené na odmeny sčítacím komisárom a na bežné výdavky súvisiace s prípravou, priebehom a vykonaním sčítania a pre vyššie územné celky na zabezpečenie informačnej a propagačnej kampane. V najbližších dňoch dostane každá obec a vyšší územný celok informáciu o tom, koľko finančných prostriedkov im zo spomínanej dotácie prináleží spolu s metodickým usmernením na ich použitie. Pri rozdeľovaní dotácie pre obce Štatistický úrad SR po dohode s republikovými združeniami obcí vychádzal z počtu obyvateľov s trvalým pobytom v obci k 31.12.2009 a z údajov o počte domov a bytov na území obce zistených pri sčítaní v roku 2001.

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov v Slovenskej republike sa uskutoční v čase od 13. mája do 6. júna 2011. Údaje sa budú zisťovať k rozhodujúcemu okamihu sčítania, ktorým je polnoc z piatku 20. mája na sobotu 21. mája 2011. Po prvý raz v histórii dostanú obyvatelia možnosť vybrať si, či vyplnia sčítacie formuláre v listinnej podobe alebo v elektronickej forme. Sčítacie formuláre v listinnej podobe bude možné vyplniť od 21. mája do 6. júna 2011. Čas na elektronické sčítanie bude kratší, od 21. mája do 29. mája 2011.

 

(ŠÚSR)



Uverejnené: 01.04.2011 12:18:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.