files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Atléti ŠK Comenium chcú nadviazať na dosiahnuté úspechy



Pri IV.základnej škole (ZŠ) pôsobí atletický klub ŠK Comenium. Aj počas tohtoročnej jari sa jeho reprezentanti zúčastnia na rôznych súťažiach. Ich cieľom bude potvrdenie suverénneho postavenia v Košickom kraji. Zároveň chcú športovú verejnosť presvedčiť o zaslúženom mieste medzi slovenskou špičkou.

        

 Vrcholom majstrovstvá Slovenska

      

Kluboví funkcionári a tréneri vedia, že dobré výsledky prídu po kvalitnej príprave. „V druhej polovici apríla naši atléti absolvujú týždenné kondičné sústredenie v priestoroch Vojenskej zotavovne na Zemplínskej šírave,“ povedal zástupca vedenia ŠK Comenium a riaditeľ školy Mgr. Severín Činčár. Žiaci budú mať pestrý program. Vyplnia ho rehabilitačné cvičenia, ako aj pobyty v bazénoch a saune. Jednotlivé súťaže sa začnú na prelome apríla a mája. Potrvajú do letných prázdnin. Pre Michalovčanov budú mať najväčší význam Majstrovstvá Slovenska základných škôl. Na tých môžu štartovať po zvládnutí okresných, regionálnych a krajských kôl. Majú najlepšiu výkonnosť v Košickom kraji. Z tohto dôvodu by si účasť na celoslovenskom podujatí mali vybojovať. Zároveň sa tešia na krajské majstrovstvá ZŠ. O to viac, že ich dejiskom bude práve IV.ZŠ.

    

Nezáujem o atletiku

      

„Najväčšie nádeje vkladáme do deviatakov a ôsmakov. V minulosti viackrát potvrdili kvality. Na popredných umiestneniach by nemali chýbať ani siedmaci,“ poznamenal. Atléti ŠK Comenium by mali dominovať v skoku do výšky, ale aj v behoch na 300 m a 60 m. Navštevujú 5. až 9.ročník IV.základnej školy. Pod vedením skúsených trénerov majú systematickú prípravu. Dlhodobo dosahujú výborné výsledky. Najväčšími talentami sú Patrícia Dermeková, Roman Olejník a iní. „Mrzí ma úpadok atletiky. V porovnaní s inými disciplínami je zaznávaná. Klesá počet záujemcov o tento šport. Aj preto nemáme v kraji adekvátnu konkurenciu,“ konštatoval.

 

Dočkajú sa lepšieho osvetlenia

    

Takmer tri roky sú v školskom areáli tartanové bežecké dráhy. „Sú veľkým prínosom. Odvádzajú vodu, preto sú využiteľné aj za nepriaznivého počasia,“ vysvetlil. Oceňuje, že prilákali širokú verejnosť a mnohých aktívnych športovcov. Popoludní a večer je školský dvor zaplnený. Vďaka modernému vybaveniu bude v máji dejiskom Majstrovstiev Slovenska špeciálnych škôl. Napriek tomu sa nám S.Činčár sťažoval: „Veľmi by sa nám zišli aspoň štyri stožiare umelého osvetlenia. Ak by sme ich mali, športoviská by plnohodnotne slúžili účelu aj pri skorom stmievaní v zime. V tomto smere očakávam pomoc od mesta,“ uzavrel riaditeľ. Vo večernom čase nebola v areáli úplná tma vďaka menšiemu svetelnému bodu. Bol na streche telocvične.

                                                                                                     (jn)     

 



Uverejnené: 15.04.2011 09:45:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.