files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalistky 1. BK Michalovce postúpili do prvej ligy

 

Basketbalistky 1. BK-D si vybojovali postup do prvej ligy. Rozhodol o tom odvetný zápas na palubovke víťaza základnej časti Tydamu Košice. Zverenkyne trénera Janošova tento duel síce prehrali 45:57, ale v prvom dueli triumfovali 73:58, a tak im na postup stačila aj dvanásť bodová prehra.

 

TÝDAM  UPJŠ  KOŠICE  - 1.BK D MICHALOVCE  57 : 45  (24:20)
Štvrtiny : (11:6,13:14,15:9,18:16)

 

1.BK-D : Bačišinová 23, Priščáková 7, Nagyová 5, Jurašková 4, Fiedlerová 4, Maľuková 2, P.Vargová, Lipková, V.Vargová, Regendová, Mrázová

 

Na druhý, rozhodujúci finálový zápas sa domáce pripravovali veľmi zodpovedne, keď oproti zápasu v Michalovciach ( MI – TÝDAM 73:58), nastúpilo v zostave Košíc  až osem nových a veľmi kvalitných hráčok. Naopak Michalovčanky boli oslabené o Oláhovú, ktorá má štúdijne povinnosti. Napriek tomu, že hostky mali z prvého zápasu 15 bodový náskok, nebolo do konca zápasu nič isté ani pre jedno družstvo a napínavé predstavenie trvalo do poslednej sekundy. Vedomie, že rozhodovať môže každý bodík, zväzovalo obidvom družstvám ruky a výsledkom bola obojstranne veľmi slabá úspešnosť streľby a množstvo nezavinených strát a nepresných prihrávok . Bol to teda viac boj ako basketbalová krása ( z tohto pohľadu bol zápas v Michalovciach basketbalovejší ...), ale obidve družstvá vedeli o čo ide a bolo to vidno aj na palubovke. Domáce sa sústredili na veľmi dôraznú  obranu michalovských strelkýň hlavne Juráškovej , Fiedlerovej a Nagyovej, čo sa im aj podarilo a ktoré skoro nepúšťali do šancí, ale aj celkove mali Michalovčanky pomerne málo streleckých pokusov . Naše dievčatá napriek tomu, že sa im vôbec nedarila streľba ( ak sa už do šance dostali ) a to ani z najvýhodnejších pozícii, dokázali udržať s favorizovaným  súperom  pomerne vyrovnaný stav a po skončení zápasu sa mohli radovať z celkového prvenstva v súťaži. Po skončení stretnutia teda mohol člen VV SBA  pán Farkašovský, spolu s predsedom OHK Východ pánom Hricišinom odovzdať Pohár určený pre víťaza 2.ligy ako aj Putovný pohár Dušana Bačovčína pre basketbalistky 1.BK D Michalovce , ktoré túto súťaž úplne zaslúžene vyhrali. 

 

Tréner tímu Ladislav Janošov neskrýval po zápase spokojnosť : "Už v 5. minúte tretej štvrtiny musela odísť pre 5 faulov kapitánka Priščáková a Paťa Vargová s Juráškovou dohrávali so štyrmi osobnými chybami( dosť často išlo o fauly, ktoré videli iba rozhodcovia ...). Domáce hádzali v tomto zápase 21 trestných hodov, z čoho 15 premenili,  naše iba 9 ( zaujímavé, že v Michalovciach bol pomer  TH  21 : 15 ...)  a ešte v posledných troch minútach  nášmu družstvu zobrali rozhodcovia loptu dvakrát  pre kroky a raz pre dvojité hranie, čo síce pobavilo aj domácich divákov,  ale ani to domácemu družstvu nepomohlo. Zápas naplno ukázal, že iba deklarovať to, že  domáce by  mali vyhrať rozdielom, ktorý by im zaručil prvenstvo, to nestačí - v takom zápase rozhoduje srdce a to bolo v tomto zápase viac zapálené na strane nášho družstva. Cesta k prvenstvu bola zaujímavá už aj preto, že naše dievčatá skončili po dlhodobej časti súťaže až na treťom mieste, keď prehrali štyri stretnutia zo štrnástich. Dovtedy nikto zo súperov akoby nebral do úvahy fakt, že v tom období nenastúpilo naše družstvo ani v jednom zápase kompletne a pre štúdijné povinnosti nehrali také hráčky ako Fiedlerová, Lipková, V. Vargová, Borková,  Cinkaničová  i Hudáková."

 

Zdroj : 1. BK Michalovce



Uverejnené: 17.04.2011 16:21:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.