files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vlastimil Petržela : „Dúfam, že sa nám raz podarí tento krásny štadión vypredať“.

 

Na sklonku minulého týždňa sa konala v priestoroch futbalového štadióna tlačová beseda, na ktorej bola slávnostne predlžená zmluva s trénerom MFK Zemplin Vlastimilom Petrželom. Ten, ako už vieme, predĺžil súčasnú zmluvu o dva roky a v metropole Zemplína ostane až do jari 2013. Na tejto tlačovej konferencii sa zúčastnili aj predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce, a.s. Igor Šoltinský a primátor mesta Viliam Záhorčák. Okrem podpísania zmluvy s trénerom, na nej odznelo aj niekoľko iných tém, ktoré sa týkajú mužstva, ako aj samotného štadióna.

 

K predlženiu spolupráce viedla obojstranná spokojnosť

Na začiatku známe fakty, ktoré boli medializované minulý týždeň, krátko pred zápasom s Liptovským Mikulášom. Trénerovi MFK Zemplin Michalovce končila jednoročná zmluva, v ktorej bola ďalšia opcia v máji. Vedenie klubu sa rozhodlo po rozhovore so samotným trénerom opciu v zmluve využiť, a tak Vlastimil Petržela podpísal novú zmluvu, ktorá zaručuje, že v michalovskom klube bude pôsobiť minimálne do jari 2013. „My sme s trénerom Petrželom podpísala minulý rok zmluvu do konca mája tohto roku. Obojstranná spokojnosť viedla k predlženiu kontraktu o dva roky. Vlastimil Petržela tak bude trénerom MFK Zemplin minimálne do jari 2013,“ povedal predseda predstavenstva MFK Zemplin, a.s. Igor Šoltinský.

Na slová prezidenta klubu zareagoval aj samotný tréner. „V Michalovciach som maximálne spokojný, prakticky nič mi tu nechýba. Jediné, čo mi tu chýba, je vyššia súťaž, ale verím, že to sa v blízkej budúcnosti zmení a nám sa podarí postúpiť do Corgoň ligy,“ podotkol staronový tréner tímu. „Mal som aj ponuky z iných klubov, no podpisom zmluvy dávam jasne, že svoju budúcnosť spájam s Michalovcami,“ následne dodal Petržela.

Mesto je s doterajším účinkovaním klubu spokojné

MFK Zemplin Michalovce ako mestský futbalový klub podlieha samotnému mestu, ktoré je z tohto sezónnym účinkovaním klubu spokojné. Deklaroval to samotný primátor, ktorý si zaspomínal aj na začiatok svojho pôsobenia pri michalovskom futbale. „Keď som v roku 2006 nastúpil do pozície primátora, tak sme si dali spoločne s pánom Šoltinským taký cieľ, že tunajší futbal posunie niekde vyššie. Bolo potrebné urobiť viacero krokov. Najskôr sme začali skvalitňovať prácu s mládežou. Potom bolo potrebné zlepšiť infraštruktúru štadióna. Keď sa na to spätne pozerám, tak podľa môjho názoru je stanovený cieľ splnený. Chýba mu už len to, aby Michalovce pôsobili vo vyššej súťaži. Dúfam, že sa nám to v najbližšom čase podarí,“ skonštatoval primátor mesta Viliam Záhorčák

Chcú prilákať viac divákov

Aj keď v tejto sezóne si na michalovský štadión nájde cestu čoraz viac divákov, trénerovi Petrželovi to nestačí a chce aby ich chodilo ešte viac. „Náš futbal láka fanúšikov čoraz viac, je to však ešte málo. Určite by som chcel zažiť to, aby bol tento štadión na náš zápas vypredaný,“ vysvetlil tréner. My len dodajme, že michalovský futbalový štadión bol doteraz vypredaný iba raz, keď sa to podarilo počas minuloročného divácky lákavého finále Slovenského pohára medzi Trnavou a Slovanom (0:4). „Keď som pozeral zápas Európskej ligy medzi Bragou a Dynamom Kyjev videl som vypredaný štadión, ktorý má kapacitu 35000 miest. A Braga pritom má zhruba rovnaký počet obyvateľov ako Michalovce. Dúfam tak, že nám sa podarí pritiahnuť do hľadiska aspoň tých 5000 ľudí, čo je zhruba kapacita štadióna,“ následne dodal Petržela.

 

V budúcej sezóne aj umelé osvetlenie ?

Zmodernizovaný futbalový štadión spĺňa všetky corgoň ligové podmienky až na jednu. Chýba mu totiž umelé osvetlenie. To sa však môže v blízkej budúcnosti zmeniť. Ako potvrdil primátor mesta o nainštalovaní stožiarov na umelé osvetlenie bude v blízkej dobre rokovať aj mestské zastupiteľstvo. „Touto myšlienkou sa intenzívne zaoberáme. Je to aj preto, lebo klub má najvyššie ambície. Dosiaľ náš futbalový štadión spĺňal všetky predpoklady účasti v Corgoň lige až na chýbajúce umelé osvetlenie,“ priznal prvý muž mesta. „Jedným z bodov najbližšieho mestského zastupiteľstva bude aj riešenie tejto otázky. Pokiaľ to poslanci schvália, začnú sa realizovať všetky potrebné procesy aby umelé osvetlenie od jesennej časti na tomto štadióne nechýbalo,“ dodal na záver tlačovej konferencie primátor mesta.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.04.2011 08:46:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.