files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavol Mačičák : Časy, kedy by sme považovali za úspech druhé miesto, sú už za nami

 

Najlepším slovenským klubom v základnej časti WHIL bola Iuventa Michalovce, ktorá tak do vyraďovacích bojov postúpila z najlepšej pozície. To, že sú momentálne na Slovensku najlepšie, však musia dievčatá potvrdiť aj na hracej ploche. Dokáže Iuventa získať štvrtý titul majstra Slovenska? Aj o tom sme sa týždeň pred začiatkom play off pozhovárali so športovým riaditeľom Iuventy Pavlom Mačičákom.

 

Víťazstvo v Slovenskom pohári, druhé miesto po základnej časti, najlepšia východisková pozícia pred play off. To všetko sa vám zatiaľ v tejto sezóne podarilo. Určite pri hodnotení tejto časti sezóny prevládajú pozitíva. Ktorý z týchto úspechov si vážite najviac vy ?

Najviac ma potešil zisk Slovenského pohára, radosť bola o to väčšia, že úspech si vychutnalo aj michalovské publikum. Po nie najvydarenejšom vstupe do sezóny mám dobrý pocit aj zo striebornej priečky vo WHIL, len dva body za víťaznou Slaviou Praha. Úspech v interlige nám zabezpečil najlepšiu východiskovú pozíciu v súboji o slovenský titul, ktorú treba využiť.

 

Ste jediným tímom, ktorý dvakrát porazil celkového víťaza Sláviu Praha. Na druhej strane ste však prehrali napríklad v Jindřichovom Hradci, kde veľa tímov body nestratilo. Kedy vám bolo v tejto sezóne najlepšie a kedy naopak najhoršie?

Napriek nevydarenému úvodu som veril, že v silách nášho tímu je ešte oveľa viac, ako cieľové tretie miesto v dlhodobej súťaži. V ďalšom priebehu súťaže sme to potvrdili, nadchol ma  najmä domáci zápas s pražskou Slaviou, hoci v tom čase už bolo o prvých dvoch miestach rozhodnuté Najhoršie som znášal zranenia hráčok. Mladá generácia mala veľkú chuť pobiť sa o miesto v zostave a darilo sa jej, zranenia  ten rozlet žiaľbohu  zastavili.  O výpadkoch skúsených hráčok radšej ani nebudem hovoriť...

 

Je faktom, že zdravotné problémy sa vám nevyhli ani v tejto sezóne. Momentálne sú zranené, či choré Mičiníková, Kalaninová, Obšatníkova, Horňákova, fit celkom nie sú ani Rebičová, či Tobiášová. Ako je to momentálne s ich zdravotným stavom. Objaví sa niektorá z týchto hráčok v play off ?

To by som radšej bližšie nekomentoval, hoci verím, že Lucia Tobiášová sa predstaví v plnej forme a Marianna Rebičová by tiež mala ísť zdravotne i herne každým dňom hore. Nádejný je návrat Dominiky Horňákovej, zatiaľ však nemôže trénovať naplno a  jej forma po takom dlhom výpadku bude prichádzať len postupne. Štart ďalších hráčok je veľmi otázny.

 

Máte najlepšiu východiskovú pozíciu, prípadný piaty zápas by ste hrali na domácom ihrisku. Nemyslíte si, že za daných okolností bude úspechom iba titul majstra Slovenska ?

Časy, kedy by sme považovali za úspech druhé miesto, sú už za nami...

 

Nebudete to, že každý najviac favorizuje Michalovce, dievčatám zväzovať ruky ?

Našou úlohou je sa s tým vyrovnať a hrať tak, aby sme potešili diváka hrou aj výsledkom.

 

V semifinále sa zopakuje finále z predchádzajúcich dvoch ročníkov. Určite však súhlasíte s tým, že ŠKP už nie je tým družstvom, ktoré získalo tri tituly. Teraz je skôr považované za outsidera. Čo sa v tomto tíme podľa vás zmenilo ?

V Bratislave sa „stenčila peňaženka“ a to viedlo k odchodu najlepších hráčok. Tie dali prednosť rodine alebo si našli iný kontrakt. Slovo outsider by som v súvislosti s naším súperom použiť nechcel, sme však jednoznačným favoritom. Treba to potvrdiť na palubovke.

 

Do prvého zápasu play off  viac ako týždeň. Aký bude plán prípravy tímu ?

Práve dnes cestujeme do Užhorodu na prípravný zápas s Karpatmi, inak družstvo trénuje v zabehanom rytme.  Príprava na play-off je už tradične bez reprezentantiek, takže tréneri uvidia kompletný tím až tri dni pred prvým semifinálovým zápasom. Musíme si na to zvyknúť, v budúcnosti bude reprezentantiek z Michaloviec pribúdať a pokojne sa môže stať, že doma neostane v príprave na vyvrcholenie sezóny takmer nikto. Napriek tomu  máme v klube len tie najvyššie ciele.

 

V druhej semifinálovej dvojici sa stretnú Šaľa s Bánovcami. Kto bude podľa vás úspešnejší a dostane sa do finále ?

Herná kvalita oboch tímov je dosť vyrovnaná, výhodou Šale sú obrovské skúseností. Netipujem, počkám si na výsledok.

 

Pristavme sa trochu pri mládeži. Ako ste spokojný s účinkovaním dorasteneckých družstiev ?

To je otázka na samostatný rozhovor, takže budem stručný. Staršie dorastenky sú príjemným prekvapením,  dokázali sa vyrovnať so svojou pozíciou podporného celku pre „A“ tím so cťou, veria si a tvoria dobrú partiu. Mladšie dorastenky doplácajú na zranenia kľúčových hráčok, ale aj na fakt, že nemajú takého tímového ducha a vnútornú odolnosť ako ich staršie kolegyne.     

 

Na záver ešte jedna otázka. Momentálne sa v Michalovciach do popredia tlačí aj mužská hádzaná, ktorá by mohla mať v budúcej sezóne nálepku extraligy. Čo hovoríte na výkony Hc winLand. Budú podľa vás Michalovce hádzanárskym mesto, ktoré bude mať dva tímy v najvyššej súťaži ?

Michalovce sú už teraz jedinečným hádzanárskym mestom na mape Slovenska, veď  Iuventa je v česko-slovenskej lige deväť rokov lídrom návštevnosti ! HC winLand  má to najlepšie ešte len pred sebou - verím, že mužský klub postúpi do extraligy a koncentrácia kvalitného športu bude len a len v prospech diváka.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 21.04.2011 21:58:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.