files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti 1. BK pred záverom sezóny

 

Basketbalistov 1. BK Michalovce čakajú pred záverom sezóny ešte dve stretnutia na súperových palubovkách. V sobotu nastúpia v Leviciach a v nedeľu zakončia sezónu zápasom proti Trnave.

 

Omladené mužstvo zatiaľ posledné

Družstvo Orlov je po dvanástich odohratých zápasoch nadstavbovej časti s dvoma výhrami na poslednom ôsmom mieste. To však nekorešponduje s predsezónnymi cieľmi, podľa nich mali Orli na umiestnenie v prvej štvorke. „Z môjho pohľadu môžem vyjadriť len čiastočnú spokojnosť,“ rozhovoril sa manažér Orlov Peter Biganič. „Dve víťazstvá je pre družstvo, ktoré patrilo dlhodobo k lídrom, naozaj málo. Z desiatich prehratých zápasov sme v štyroch ešte po tretej štvrtine vyhrávali, no nestačilo to. K tomu treba prirátať aj smolnú prehru v Košiciach. Takže víťazstiev mohlo byť viac, chýbalo nám však potrebné šťastie, ale to zvyčajne praje lepšiemu. Koncom decembra sme čakali, že sa môžeme reálne pobiť o celkové štvrté miesto. Niečo naviac by bolo úspechom, ale podľa už známych okolností sa to nepodarilo a momentálne umiestnenie v tabuľke odzrkadľuje reálne možnosti súčasného kádra,“ sebakriticky podotkol Biganič. Tými známymi okolnosťami, o ktorých rozpráva manažér tímu, sú zranenia kľúčových hráčov. Marinko Svitlica spolu s Romanom Rakovským nezasiahli do bojov v jarnej časti vôbec, v jej priebehu utrpel ťažké zranenie kolena aj pivot Andrej Tebeľák. Navyše zranenie kvária aj ďalších hráčov hrajúcich so sebazaprením. „Táto situácia nás neteší, ale všetko zlé je na niečo dobré. Príležitosť v tíme dostali nádejní juniori. Skúsenosti, ktoré v týchto ťažkých zápasoch nabrali, budú môcť využiť v budúcnosti,“ dodal manažér tímu.

 

Preskočia Levice ?

Pred michalovskými basketbalistami sú dva posledné duely tejto sezóny. Zverencov trénera Rakovského čakajú veľmi náročný súperi Trnava a rezerva extraligových Levíc. Práve víťazstvo nad rezervným celkom extraligistu môže posunúť Orlov aspoň na predposledné miesto. „Určite je našou snahou skúsiť sa pobiť o lepšie umiestnenie. Levice sú však ťažký protivník, vynikajú agresívnou obranou. Chceme im vrátiť prehru z nášho prvého vzájomného duelu. Dúfam, že sa nám to podarí a my skončíme aspoň na siedmom mieste tabuľky,“ poznamenal k posledným duelom sezóny manažér klubu.

 

(pbr)



Uverejnené: 29.04.2011 10:18:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.