files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand chce vyhrať aj v Prešove

 

Hádzanárov HC winLand čaká v 20. kole 1. hádzanárskej ligy náročný protivník, pretože cestujú na palubovku lídra rezervy extraligového Prešova. Zápas sa uskutoční v nedeľu o 17.00 a klub Hc winLand sa rozhodol pre svojich fanúšikov zabezpečiť výjazdový autobus. Dúfa tak, že diváci prídu svoj celok povzbudiť aj do metropoly Šariša.

 

Líder súťaže bude ťažkým orieškom

Hádzanári HC winLand držia v súťaži desať zápasovú víťaznú sériu. V jarnej časti totiž ešte nestratili ani bod a vyšplhali sa už na tretie miesto tabuľky. „Som veľmi rád, že sa nám v jarnej časti darí, no ja osobne sa na tabuľku nepozerám. Chcem proste vyhrať každý jeden zápas a nasledujúci v Prešove nebude výnimkou,“ povedal nám na utorňajšej tlačovej konferencii kormidelník HC winLand Pavol Jano. Keďže prešovský Tatran zvíťazil v stredu v Nových Zámkoch a nemusí tak hrať piaty zápas semifinále play off, ktorý bol naplánovaný na víkend, rezerve určite prídu vypomôcť aj hráči širšieho kádra trénera Trtíka. Ten je totiž takisto aj trénerom rezervy. „Trošku sme s tým rátali. Budeme sa musieť s touto situáciou vyrovnať,“ podotkol tréner tímu. My len doplňme, že klub sa rozhodol vyjsť fanúšikom v ústrety a na nedeľňajší zápas zabezpečil pre záujemcov výjazdový autobus. Odchod autobusu od Gymnázia Pavla Horova je naplánovaný na 15.00. Záujemcovia sa môžu viac dozvedieť na stránke klubu www.hcwinland.sk.

 

Nejasná extraliga

Na utorňajšej tlačovej konferencii, ktorá bola venovaná tomu, že klub podpísal zmluvu s prešovským hráčom Jurajom Gécim, odzneli aj iné zaujímavé témy. Prvá sa týkala možného pôsobenia HC winLand v budúcej extraligovej sezóne. „Prednedávnom sme mali rokovanie s prezidentom SZH Jaroslavom Holešom a generálnym sekretárom Martinom Simonidesom. Na tomto stretnutí nám bolo oznámené, že naša prípadná účasť v extralige sa bude riešiť až po skončení danej sezóny,“ poznamenal predseda správnej rady Hc winLand Stanislav Hudák. „Aj napriek tomu, že nevieme, v ktorej súťaži budeme budúci ročník pôsobiť, chceme zmluvne zaviazať čo najviac hráčov, aby sme mali v tíme čo najviac profesionálov. Ak by to nevyšlo a my by sme hrali aj v budúcej sezóne prvú ligu, budeme sa snažiť dostať do extraligy športovou cestou,“ doplnil Hudák.

 

Sťahovanie nevyhnutnosťou

Keď chce družstvo HC winLand pôsobiť v extralige musí nutne zmeniť svoje doterajšie pôsobisko. Hala GPH je totiž nedostačujúca ani z hľadiska diváckeho, ani športového. Už viackrát v médiách odznelo možné sťahovanie klubu do Mestskej športovej haly. „Pokiaľ mi je známe, doterajšiemu správcovi haly basketbalovému klubu 1. BK Michalovce bola vypovedaná zmluva. Mesto podľa všetkého v najbližšom čase vypíše nové výberové konanie, do ktorého sa chceme prihlásiť. Hala je v dobrom stave, ale potrebuje nevyhnutnú výmenu palubovky. To budeme riešiť až potom, ak spomínané výberové konanie aj vyhráme,“ dodal na záver tlačovky Hudák.

 

(pbr)



Uverejnené: 29.04.2011 17:38:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.