files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Parkovisko alebo korzo?

 

Zrušiť alebo nezrušiť parkovisko na zrekonštruovanom Námestí slobody? Touto otázka v týchto dňoch rezonuje medzi Michalovčanmi a mesto Michalovce žiada pri riešení tejto dyiemy o pomoc aj verejnosť. Sú ohrozené parkovacie miesta v Michalovciach?

 

V týchto dňoch prebieha na web stránke mesta anketa o budúcom využití zrekonštruovanej časti Námestia slobody – Štefániková ulica. Obyvatelia mesta sa môžu vyjadriť k tomu, či by sa tento priestor mal opäť využívať ako parkovacia plocha alebo ju ponechať ako pešiu zónu. Ľudia sa tak rozdelili do dvoch skupín, no musím sa priznať, že tým, ktorí chcú zrušiť parkovisko celkom nerozumiem.

 

Ľudia nevedia čo chcú

 

Zo všetkých strán, po celom Slovensku v súčasnosti počúvame o problémoch s parkovaním. V Michalovciach na tom nie sme onič lepšie. Či už ide o verejné parkoviská alebo parkovanie pred bytovými domami, áut čoraz viac pribúda a tento problém je potrebné riešiť.

Na jednej strane sa obyvatelia sťažujú na nedostatok parkovacích miest a na strane druhej, sú proti tomu aby sa aj naďalej využívalo parkovisko, ktoré bolo doteraz dlhé roky vyťažené. Na mieste je otázka, či aj pokiaľ sa mesto pustí do rekonštrukcie ďalších častí (napríklad satelitných uličiak) bude uvažovať  pod nátlakom verejnosti o rušení parkovacích miest, na úkor pešej zóny.

 

Mesto zaujíma názor občanov

 

Na celej veci je potešujúce najmä to, že mesto nerozhodlo bez toho, aby sa na názor opýtalo aj verejnosti. Na web stránke mesta www.michalovce.sk nájdete anketu o budúcom využití zrekonštruovanej časti Námestia slobody- Štefániková ulica. Mesto zaujíma názor obyvateľov, či je vhodné povoliť opätovne v tejto zrekonštruovanej lokalite parkovanie, alebo ju ponechať na iné využitie a predlžiť tak centrálnu mestskú zónu. Verejnosť sa môže do ankety zapojiť prostredníctvom internetu www.michalovce.sk alebo pomocou anketového lístka v dvojtýždenníku Michalovčan.

 

To ako to nakoniec dopadne sa verejnosť dozvie najneskôr do konca mája.

(VK)

 

 



Uverejnené: 04.05.2011 09:30:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.