files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matka - najvzácnejší človek

       

Slovo mama znamená v živote človeka veľmi veľa. Je to človek, okolo ktorého sa točí celý život. Je to človek, ktorému nikdy nesplatíme to, čo pre nás urobil.

      

Mama sa budí na plač dieťaťa. Hoci aj o tretej ráno. Mama zahŕňa svoje ratolesti láskou, nehou, citom. Najradšej by za nich dýchala. Snaží sa im splniť, čo im vidí na očiach. Poradí im pri riešení problémov. Zastane sa ich pri útokoch iných. Pofúka im rany, ktoré utrpia pri hrách. Upokojí, keď sa ozýva plač. Navarí, vyžehlí, operie. Práve tejto osobe, sa vieme vyžalovať zo svojich trápení a problémov.

     

Matky majú svoje deti stále rovnako radi. Preto niet divu, že svoje deti (hoci sú už dávno dospelé) oslovujú stále zdrobneninami krstných mien. Často k ním majú prístup ako k -násťročným.  Netreba sa však za to hnevať. Mamy nás totiž čisto z genetických príčin stále vidia malých, nesmelých, učiacich sa chodiť. Oni stáli vždy pri nás a preto vždy pre nich budeme milými, chutnými, sladkými. A hoci aj vtedy, keď už človeku ťahá povedzme na šesťdesiat.

    

Význam slova matka sa nedá opísať slovami. Slovenčina priliehavé výrazy nenašla. V každom prípade je pekné, že už dve desaťročia je aj v slovenskom kalendári Deň matiek. Matky si ho bez najmenších pochýb zaslúžia. Niet veru milšej osoby na svete ako je matka.

                                                                                                    (jn)      



Uverejnené: 08.05.2011 20:38:38 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.