files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Finálový turnaj starších dorasteniek sa odohrá v Chemkostav Aréne

 

Staršie dorastenky Iuventy Michalovce si prvým miestom v základnej časti vybojovali možnosť organizovať finálový turnaj, kde sa bude rozhodovať o titule majstra Slovenska. Spolu so zverenkyňami trénera Tomáša Hlavatého si postup do záverečného turnaja vybojovali aj Bytča, Trenčín a UDHK ŠG Nitra. Finálový turnaj sa odohrá v Chemkostav Aréne 4-5. júna.

 

 

Semifinálovým súperom Nitra

Turnaj sa odohrá vyraďovacím spôsobom, keď najskôr v sobotu sa stretnú druhá Bytča s tretím Trenčínom a prvá Iuventa so štvrtou Nitrou. Víťazné družstvá si potom zmerajú sily vo finále, porazené v zápase o bronz. Trénera starších dorasteniek sme oslovili hneď po piatkovom zápase s HK Nitrou, ktoré jeho zverenkyne poľahky zvládli a víťazstvom 45:25 si upevnili prvé miesto. Práve v poslednom kole sa rozhodlo, že v semifinále bude súperom Iuventy UDHK ŠG Nitra, ktorú jeho zverenkyne dvakrát porazili doma 33:30 a vonku 34:27. „My sme ich dvakrát porazili, pevne verím, že vyhráme aj do tretice. Určite ich nepodceníme, pretože ide o kvalitný celok. Majú veľmi dobre prepracovaný obranný systém. Za obranou chytá vynikajúca brankárka Medveďová, ktorá je oporou kolektívu. Ja však dúfam, že cez túto prekážku prejdeme,“ povedal k semifinálovému súperovi Hlavatý, ktorý bude od novej sezóny asistentom trénera prvého družstva Jozsefa Vuru. Druhú semifinálovú dvojicu bude tvoriť druhá Bytča a tretí Trenčín. „V tomto zápase viac favorizujem Trenčín, ktorý má podľa mňa vyváženejšie družstvo,“ zahral sa na prognostika Hlavatý.

 

Bude Iuventa raritou ?

Pred vrcholom sezóny, síce Hlavatý krotí optimizmus svojich zvereniek, no hneď aj prizvukuje, ktoré družstvo je hlavným favoritom na majstrovský titul. „Čaká nás vyvrcholenie sezóny. Sme domácim tímom, vyhrali sme základnú časť, budeme teda favoritom. Súperov však určite nepodceníme a pripravíme sa na nich najlepšie ako vieme,“ dodal tréner, majúci na záverečný finálový turnaj k dispozícii aj hráčky zo ženského družstva. Gubíková, Bačíková, či ďalšie, ktoré sa momentálne tešia zo svojho prvého ženského titulu si o dva týždne môžu pripísať na svoje konto aj dorastenecký titul. My len dodajme, že v prípade domáceho triumfu dorasteniek by to bola pravdepodobne rarita, pretože ani jednému klubu sa v priebehu jednej sezóny nepodarilo získať titul, slovenský pohár, či dorastenecký titul.

 

Program finálového turnaja :

1. semifinále 15:30 Bytča - Trenčín  

2. semifinále 18:00 Michalovce - Nitra

Zápas o tretie miesto sa uskutoční v nedeľu o 15.30, finále je na programe o 18.00

 

Bilancie starších dorasteniek z finálovými súpermi :

Iuventa - UDHK OŠG Nitra 33:30 (d), 34:27 (v)

Iuventa - Trenčín 36:33 (d), 28:36 (v)

Iuventa - Bytča 37:30 (d), 33:37 (v)

 

Peter Brendza



Uverejnené: 24.05.2011 16:12:16 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.