files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Členom Motovie moto club racing druhé preteky sezóny nevyšli

 

V dňoch 20-25. mája sa v Brne na Masarykovom okruhu uskutočnil druhý diel Európskeho šampionátu AA cestných motocyklov, ktorého súčasťou sú aj majstrovstvá Slovenska. Druhý diel na Brnenskom okruhu niesol názov Memoriál Františka Šťastného. Zástupcom klubu Motovia moto club racing Michalovce sa na tomto okruhu nedarilo tak ako v prvých tohto sezónnych pretekoch. Peter Rauch sa umiestnil v rámci Majstrovstiev Slovenska na treťom mieste a v celkovom hodnotení si udržal prvú pozíciu. Jaroslav Čech mal v tréningu pád, ktorý zapríčinil, že skončil až na siedmom mieste. V poradí tretie preteky sezóny sa uskutočnia v dňoch 4-6. júna v Maďarsku na okruhu Pannoniaringu.

 

Tréningový pád ovplyvnil umiestnenie

Druhé preteky európskeho podujatia AA UEM – Alpe Adria Championship sa konali v peknom slnečnom počasí. Brnenský okruh je známy tým, že známy vysokou diváckou účasťou a výnimkou nebol ani tento ročník. Zástupcovia Motovie moto club racing Michalovce sa ani v týchto pretekoch nestratili, hoci nedosiahli také výsledky ako na úvod sezóny. V kubickej triede do 125 ccm, ktorej súťažia obaja pretekári tímu Peter Rauch a Jaroslav Čech sa im tentoraz tak nedarilo. Peter Rauch obsadil v majstrovstvách republiky tretie miesto a v európskom šampionáte deviate. Je však veľmi dobré, že Peter si udržal prvé miesto v slovenskom šampionáte, kde vedie so ziskom 41 bodov. Jaroslav Čech zase doplatil na pád v piatkovom tréningu. Ten mal za príčinu to, že tento pretekár, ktorý súťaží v kategórii do 125 ccm prvý rok, nemal nacvičenú trať tak, ako by potreboval. Siedme miesto v slovenskej súťaži a štrnáste v európskej síce nie je na zahodenie, ale nebyť pádu to mohlo dopadnúť určite lepšie.

 

Vyjadrenia pretekárov :

Peter Rauch : Máme to za sebou. Tak by sa dal jednoducho zhodnotiť víkend na Masarykovom okruhu v Brne. Z môjho pohľadu vcelku vydarené podujatie, trochu nenaplnené ambície, ale napokon spokojnosť. Kvalifikácie prebehli dobre, časy z minulých rokov som trochu vylepšil. Najrýchlejšie kolo v preteku som ešte stlačil o 2 sekundy, takže 2:32 znamená ďalší posun dopredu, aj keď celkove 9. miesto v Alpe Adrii je posun v poradí smerom dole. Malým zadosťučinením je predsa len pódium v podobe 3. miesta v Majstrovstvách Slovenska. Tento výsledok ma udržal v priebežnom hodnotení M SR na 1. mieste a motivuje ma do ďalšieho preteku, ktorý nás čaká o necelé dva týždne na okruhu Pannoniaring v Maďarsku. Ďakujem všetkým, ktorí ma akýmkoľvek spôsobom podporujú v boji o každý bodík AA či M SR a tiež môjmu manažérovi Petrovi Bellásovi za trpezlivosť a optimizmus pri realizácii tejto sezóny.

 

M SR 125 SP

Pretekár

Spolu

Hungaroring

Brno

Pannonia

Slovakiaring

Most

Poznan

Peter Rauch

41

25

16

 

 

 

 

Pavol Skovajsa

40

20

20

 

 

 

 

Michal Mišák

27

16

11

 

 

 

 

Michal Puškár

35

DNF

25

 

 

 

 

Štefan Bunčiak

23

10

13

 

 

 

 

Jaroslav Čech

22

13

9

 

 

 

 

Pavol Mihalkovič

21

11

10

 

 

 

 

Milan Hanzlík

17

9

8

 

 

 

 

Vladimír Petrovič

15

8

7

 

 

 

 

Roman Fruhauf

11

6

5

 

 

 

 

Róbert Malík

11

5

6

 

 

 

 

Jozef Oravský

7

7

DNS

 

 

 

 

 

Jaroslav Čech : Víkend v Brne mi nevyšiel podľa predstáv, pretože v piatok som mal v prvom tréningu pád a natiahol som si väzy na krku. V sobotu som nastúpil rovno na merané tréningy a tam sa odzrkadlilo to že som mal odjazdených len 5 kôl.  Nevedel som sa naplno sústrediť na jazdu, keďže som nemal dostatočne najazdenú trať. To bolo veľmi dôležité, keďže som šiel Brno prvýkrát. Samotné nastavenie motorky na nedeľňajší pretek nebolo najvhodnejšie, keďže sme nechali karburáciu z ranného warm upu a pretek sa šiel za veľmi teplého a slnečného počasia. Štart sa mi zasa podaril, lebo na rovinke som predbehol hneď asi šiestich jazdcov, ale počas samotných pretekov som sa postupne prepadol o tri miesta, keďže motor neťahal, ako mal a táto trať je veľmi náročná na výkon. Tieto preteky beriem ako výbornú prípravu na budúci ročník, na ktorý sa už veľmi teším. Chcel by som sa hlavne poďakovať chlapcom z teamu Peťovi Rauchovi a Peťovi Bellasovi, ktorý mi opäť veľmi pomáhali a venovali mi kopec času.

 

Team manager

Peter BELLÁS



Uverejnené: 31.05.2011 10:09:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.