files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Európske solárne dni na Slovensku boli už prvý rok úspešné

 

 

Slovensko sa tento rok pridalo k unikátnemu projektu Európskych solárnych dní prvýkrát a hneď úspešne. Slovenská agentúra pre obnoviteľné zdroje energie ako hlavný koordinátor a organizátori jednotlivých podujatí mali dva týždne na zvýšenie povedomia o tom ako môže solárna energia prispieť k energetickej nezávislosti a bezpečnosti Európy. Cieľom organizátorov bolo priblížiť pozitíva solárnej energie na výrobu elektrickej energie a tepla čo najväčšiemu počtu záujemcov a zároveň vyvolať potrebnú diskusiu.

Počas 1. – 15. mája sa v rôznych dňoch uskutočnilo viac ako 50 akcií na podporu solárnej energie, ktorých sa zúčastnilo viac ako 7000 ľudí po celom Slovensku. Školy, škôlky, neziskové organizácie, firmy, fyzické osoby sa v  24 mestách a obciach zapojili zaujímavými podujatiami, ktoré sa rôznili svojou veľkosťou i charakterom (od veľkej prezentácie elektromobilov a informačnej kampane na Kamennom námestí v Bratislave, cez dni otvorených dverí vo firmách, či športové dni spojené s prezentáciou solárnej energie až po exkurzie solárnych systémov, diskusií s mestskými poslancami, obecné výstavy,  študentské konferencie, školské diskusie a prezentácie, či divadlo o obnoviteľných energiách pre škôlkárov).  Prvý rok sa aktívne zapojili najmä školy, ktoré boli oslovené cez samosprávne kraje. Viaceré školy zorganizovali podujatia v spolupráci s firmam, ktoré pre ne v ich regióne pripravili informačné semináre, či exkurzie.

Všetky spomínané akcie významne prispeli k zvyšovaniu informovanosti o výrobe elektriny a tepla zo slnka.

Organizátori solárnych dní zároveň vyjadrili presvedčenie, že ďalší ročník solárnych dní na Slovensku bude ešte väčší a úspešnejší. Dovidenia počas dvoch týždňov plných slnka v roku 2012!

 

 

Kontakt:

Martina Kolesárová, Slovak RE Agency, Projektová manažérka, Tel: 0907 516 852 E-mail:

martinak@skrea.sk

 

Slovenská agentúra pre obnoviteľné zdroje energie - SkREA (Slovak Renewable Energy Agency) bola zriadená v roku 2006 ako nezisková organizácia na podporu rozvoja obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku s dôrazom na solárnu elektrickú energiu. Odvtedy pôsobí aktívne na slovenskom trhu a postupne sa stáva dôležitou platformou na podporu rozvoja podnikania a vytvorenie dynamického podnikateľského prostredia v oblasti fotovoltiky. SkREA zároveň pracuje na ovplyvňovaní verejnej politiky týkajúcej sa solárnej energie a v neposlednom rade na vytváraní príležitostí k diskusii a networkingu medzi podnikateľmi a verejnými inštitúciami. Od marca 2009 je SkREA, ako prvá organizácia na Slovensku, členom renomovanej Asociácie európskeho fotovoltického priemyslu – EPIA (European Photovoltaic Industry Association).




Uverejnené: 03.06.2011 09:54:51 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.