files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MDD v Strážskom

 

Uplynul viac než rok, čo v Strážskom vystavali detské ihrisko pre tých najmenších. V stredu 1. júna tu desiatky detí z mesta oslávili svoj sviatok. Nechýbali ani hrdí rodičia, ktorí, ako sa v nejednom prípade zmienili, by sa veľmi radi vrátili do čias, keď nemali takmer žiadne starosti.


Strážske

Detský sviatok sa odštartoval v parádnom štýle, účasť toľkých ratolestí na jednom mieste prekvapil samotných usporiadateľov. Tí najmenší v sebe majú trikrát viac energie než dospelí, preto niet divu, že ich neunavila trampolína, preliezky, naháňačky či hojdačky. Celý detský program sprevádzalo duo klaunov, o zábavu sa starala dobrá hudba a organizátorom vyšlo i počasie. Deti si zmerali sily v športových súťažiach a najlepších neminula odmena. Rodičia a starí rodičia  sa tešili  spolu so svojimi potomkami, boli radi, že mesto pamätalo i na deti a celé podujatie si pochvaľovali.


História MDD

 Medzinárodný deň detí (skr. MDD) je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Medzinárodný deň detí sa zvyčajne (ale nie všade) oslavuje každoročne 1. júna. Na Slovensku (a v niektorých ďalších krajinách bývalého sovietskeho bloku) sa slávi od roku 1952.

Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) v Ženeve, v Švajčiarsku v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo v svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete.


Rodičia, deti

Deti z detského ihriska odchádzali s ťažkým srdcom. Svoj sviatok si vychutnali plnými dúškami. Opýtali sme sa ich, čo všetko dostali k MDD. Medzi najčastejšie zmieňovanými vecami boli šaty, čokoláda, hračky... „Dostali sme balíček aj v škôlke,“ zdôveril sa malý Ján.

„Prišli sme sem so synom a užili sme si dobrú zábavu,“ povedala jedna z prítomných mamičiek. „Najmä klauni boli srandisti. Detské ihrisko navštevujeme denno-denne. Je to jedna z najlepších vecí, akú mesto v posledných rokoch urobilo.“   

 

Lukáš Mano




Uverejnené: 06.06.2011 09:50:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.