files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejisti HK Dukla v prvej časti letnej prípravy

 

Hokejisti HK Dukla Michalovce v týchto dňoch absolvujú prvú časť letnej prípravy. Podľa hráčov je príprava síce tvrdá, ale potrebná, pretože práve z nej budú ťažiť celú sezónu. Prvá časť letnej prípravu potrvá do konca júna. Potom prídu na rad dovolenky a druhá časť prípravy na sezónu začne 25. júla, kedy by už mala byť hráčom k dispozícii ľadová plocha.

 

Prvá fáza letnej prípravy v domácich podmienkach

Letná príprava je pre hokejistu veľmi dôležitá, pretože z kondície v nej nabratej čerpá celú sezónu. Uvedomujú si to aj hokejisti HK Dukla. Tréner Miroslav Ihnačák naordinoval svojim zverencom tvrdú prípravu, ktorá by sa mala v budúcnosti určite prejaviť. „Letná príprava zatiaľ prebieha v domácich podmienkach. Zatiaľ využívame prostredie pri hokejovom štadióne, na výbehy je ideálny areál Bielej hory, raz do týždňa máme k dispozícii posilňovňu. Veľmi nám padli vhod aj prostredia 4. ZŠ, či 6. ZŠ, kde sú priam ideálne podmienky,“ rozhovoril sa asistent trénera HK Dukla Peter Mihaľo. „Prvá fáza letnej prípravy bude prebiehať do konca júna. Následne pôjdu hráči na dovolenky a 25. júla by sa mala začať druhá časť letnej prípravy, ktorú by sme už mali absolvovať na ľade,“ dodal Mihaľo. Trénerskému duu Ihnačák – Mihaľo sú v prvej fáze letnej prípravy k dispozícii iba Michalovčania, z nových tvárí sme na tréningu stretli bývalého útočníka Trebišova Ivana Králika a skúseného matadora Richarda Šechného.

 

Návrat strateného syna

Po dlhých trinástich rokoch si dres HK Dukla oblečie bývalý slovenský reprezentant a skúsený stredný útočník Richard Šechný. Ten pôsobil v Michalovciach naposledy v sezóne 1998/1999. O možnosti návratu som rozmýšľal už dlhšie. Práve teraz nastal ten správny čas, na návrat domov. Pravdupovediac rozhodla hlavne rodina, už nechcem žiadne sťahovanie z mesta, kde máme svoj domov, skonštatoval skúsený matador. O jeho bohaté skúsenosti sa môže opierať tréner Ihnačák, s ktorým Šechný v minulosti pôsobil v Košiciach. „Miroslava Ihnačáka som veľmi dobre poznal. Boli sme spoluhráčmi, trénoval ma v Kežmarku, aj jeho angažovanie bolo dôvodom, že som sa vrátil do Michaloviec,“ podotkol hráč, ktorý pôsobil v Košiciach, Poprade, Zvolene, ruskom Nižnekamsku, Kežmarku, či Banskej Bystrici. O Ihnačákových tvrdých tréningoch išli chýry už keď pôsobil v Trebišove, či naposledy v Spišskej Novej Vsi. „On je tým známy. Bol tvrdý sám na seba, keď ešte hral, je tvrdý aj na hráčov. Ale je to len na ich prospech,“ doplnil Šechný, ktorý vyjadril spokojnosť s doterajšou letnou prípravou a podľa vlastných slov sa už teší na ľad a michalovského fanúšika.

 

Boržík sa z príchodu kamaráta veľmi teší

Radosť z príchodu Richarda Šechného vyjadril aj skúsený bek Ivan Boržík. „Veľmi som sa jeho príchodu potešil. Bude určite výraznou vzpruhou pre mladých hráčov,“ vyjadril pozitíva príchodu Šechného Boržík.

Tento obranca s tvrdou strelou je zatiaľ s letnou prípravou veľmi spokojný. „Všetci veľmi dobre vieme, že z tejto časti prípravy ťažíme celú sezónu. Letná príprava je síce drina, ale všetci ju potrebujeme k tomu, aby sme zvládli náročnú sezónu,“ vyjadril sa Boržík. Samotného skúseného obrancu neteší súčasný zdravotný stav, pretože sa ešte nedokázal celkom vystrábiť zo žltačky, ktorá postihla v priebehu minulej sezóny aj viacerých jeho spoluhráčov.

 

Jedným z nich je aj útočník Juraj Minčák. Toho nepríjemná choroba zastihla vo veľmi dobre rozbehnutej sezóne, keď bol najproduktívnejším hráčov tímu. „To všetko, je už za mnou a teším sa na novú sezónu,“ zdôraznil Minčák.

Toho teší, že jeho zdravotný stav je už v poriadku a môže sa venovať príprave na novú sezónu. „Letnú prípravu síce veľmi nezbožňujem, ale viem, že z nabratej kondície budem čerpať celú sezónu. S trénerom Ihnačákom som ešte nemal osobnú skúsenosť, ale je vidieť že nás čakajú tvrdé tréningy a veľa driny,“ podotkol Minčák. Toho takisto potešil návrat Richarda Šechného. „Z jeho návratu som bol trochu prekvapený. Richard však už má svoje roky a návrat je najlepším riešením. Dúfam, že aj s týmto skúseným hokejistom budeme predvádzať taký hokej, ktorý sa bude divákom páčiť,“ dodal na záver debaty Minčák.

 

PRÍPRAVNÉ   ZÁPASY   Dukly Michalovce
Dátum Deň Mužstvo
9.8.2011 Utorok Bardejov Michalovce
12.8.2011 Piatok L. Mikuláš Michalovce
16.8.2011 Utorok Michalovce Trebišov
18.8.2011 Štvrtok Sanok Michalovce
19.8.2011 Piatok Michalovce B.Bystrica
23.8.2011 Utorok Michalovce Sanok
24.8.2011 Streda Trebišov Michalovce
26.8.2011 Piatok Prešov Michalovce
30.8.2011 Utorok Michalovce Prešov
5.9.2011 Pondelok Michalovce Žilina
6.9.2011 Utorok Michalovce Žilina

Peter Brendza



Uverejnené: 09.06.2011 12:24:24
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.