files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michala Puškára delili od víťazstva na Pannonia-ringu štyri desatiny sekundy

 

Po podujatiach na Hungaroringu, v Chorvátsku a v Brne pokračovala séria jedného z najprestížnejších profesionálnych motocyklových šampionátov v Európe - UEM Alpe Adria road racing championship štvrtým podujatím, ktoré sa konalo uplynulý víkend na Pannonia-ringu. Tento pekný, technicky aj jazdecky náročný okruh sa nachádza v západomaďarskej župe v blízkosti mestečka  Ostffyasszonyfa. Na tomto podujatí, ktoré bolo organizované rakúskou motoristickou federáciou, dominoval v kvalifikácii triedy 125SP náš zástupca Michal Puškár a zaknihoval si svoju už druhú pol position v sezóne. Druhé miesto obsadil vedúci jazdec priebežného poradia seriálu Talian Schillaci, tretí bol víťaz z úvodného Hungaoringu domáci Adam Aszalos a prvú radu doplnil Chorvát Novosel. Kvalifikácia 20 jazdcov sľubovala zaujímavé súboje.

A nedeľa nesklamala. Neľútostný zápas medzi vedúcou štvoricou, ktorá sa odpútala od zvyšku poľa opustil ako prvý domáci Adam Aszalos. Súboj, ktorý pokračoval medzi Puškárom, Schillacim a Novoselom nedokázala nechať obecenstvo chladným. Jazda pri ktorej sa v niektorých zákrutách valili kúdole prachu svedčila o jazde za limitom, kedy už aj šírka trate bola malá. Na cieľovej rovine zas dochádzalo k vzájomnej blokácii a kontaktom medzi jazdcami, ktoré dokonca prešetrovala jury ako nešportové správanie. O víťazovi, ktorým sa stal Stefano Schillaci, napokon rozhodlo športové šťastie. Druhý preťal cieľovú čiaru Novosel a náš Michal Puškár preletel cieľovom ako tretí. Všetci traja dojazdili v rozmedzí 0,4 s.

 

Michal Puškár:

,, Celý víkend bol pre nás veľmi náročný. Mali sme problémy s nedostatočným výkonom motora a aj pol position sa mi podarilo získať len vďaka tomu, že som siahol na všetky rezervy a zariskoval v najrýchlejšom kole. V pretekoch som potom neustále zápasil s akceleráciou motocykla, ktorá nebola na takej úrovni ako sme potrebovali. Stratu bolo potrebné doháňať pri brzdeniach a prejazde zákrutami. Troska sme sklamaní, veľmi som chcel vyhrať a robil som pre to maximum. To donútilo športovú komisiu pretekov rozhodovať o regulárnosti boja. Podľa mňa to bolo v poriadku, čo nakoniec aj uznali. Jazdil som síce tvrdo, ale nie nebezpečne. Vzhľadom k týmto okolnostiam hodnotím tieto preteky ako atraktívne pre divákov, žiaľ z výsledku sme trocha sklamaní.  Chcem poďakovať majiteľovi tímu p. Štefanovi Bunčiakovi, vedeniu Strojníckej Fakulty TU v KE, vedúcemu katedry KKDaL, sponzorom, partnerom a všetkým, ktorí nám držia palce. Veľmi si vážim vašej podpory a chcem vás pozvať na Cenu Slovenska, ktorá je na pláne o 2 týždne na Slovakiaringu.“

(mp)



Uverejnené: 09.06.2011 12:41:31
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.