files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyhľadávaná trasa cyklistov a korčuliarov dejiskom traktorov

 


Hrádza južne od Zemplínskej Šíravy je zavalená prácou. Po ceste premávajú nákladné autá, traktory a kombajny. Obľúbená trasa cyklistov a korčuliarov je plná obrábacích strojov. Robotníkom v Lúčkach ľudia na ceste neprekážajú, ale mali by byť opatrní.

 

Pozor na veľké stroje

Na hrádzi v Lúčkach začali pracovať ťažké stroje. Cyklisti a korčuliari by mali byť opatrní a pozerať sa nielen pred seba, ale aj za seba. Na hudbu v ušiach by mali zabudnúť. Radšej by sa mali sústrediť na to, či za nimi nie je napríklad obrovský kombajn. Takýto široký stroj zaberie celú cestu a cyklistovi neostáva nič iné ako vhupnúť do vysokej trávy. Na hustom a vysokom poraste popri ceste sa už tiež pracuje. Kosí sa. Nielen tráve, ale aj pôde vedľa hrádzi sa venuje niekoľko pracovníkov a traktorov, zväčša sú dva. Po obľúbenej korčuliarskej dráhe a cyklotrase premávajú aj nákladné autá.  Tieto práca sa vykonávajú väčšinou v predpoludňajších hodinách.


 

Rampa je otvorená – vstup autám nie je povolený

Cestná rampa v strede hrádzi je nateraz otvorená kvôli prácam, ktoré vykonávajú obrábacie stroje. Jej odomknutie neznamená však voľný prístup pre všetky autá bežných vodičov. Tí musia ako doposiaľ odstaviť auto na začiatku hrádze. Urobiť tak môžu zo strany Lúčok alebo z Jovsy. Autám sa  teraz neodporúčame jazdiť do stredu hrádze, hoci tak inak robievajú a jazdia až po kým im to rampa dovolí. Mohli by sa totiž na úzkej ceste stretnúť spolu s traktorom a priestor na odstúpenie tu nie je. Rampa je otvorená aj vo výnimočných prípadoch, akým sú napríklad športové súťaže.


 

,,Na nikoho nekričíme, že tadiaľ nemôže ísť“

Napriek obmedzeniam, ktoré s veľkými dopravnými prostriedkami súvisia, na hrádzi nájdete aj cyklistov, ktorí prechádzajú okolo a najmä popoludní korčuliarov. Chodievajú sem aj ľudia na prechádzky s deťmi. Tí, by mali byť obzvlášť opatrní a na krátky čas si vybrať iné miesto na svoju prechádzku. Pri hrádzi sa pracuje pravidelne, keďže blízko nej sa nachádza orná pôda a hektáre zeme. ,,Či je na ceste nejaký cyklista, či korčuliar, to nijako neobmedzuje našu prácu. Vždy sa nám odstúpia z cesty,“ hovorí jeden z traktoristov. Dodáva, že pozor dávajú obe strany a nikomu sa nikdy nič nestalo. ,,Na nikoho nekričíme, že tadiaľ nemôže ísť bicyklom, ale ohľaduplnosť musí byť vzájomná,“ dokončuje vodič obrábacieho stroja. Na ľudí na hrádzi si už zvykli a prispôsobujú tomu aj rýchlosť riadeného vozidla. Po vykonaní týchto aktivít býva hrádza opäť pokojná. Namiesto strojov ju zaplnia ľudia.

 

Veronika Cholewová



Uverejnené: 13.06.2011 11:51:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.