files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mfk Zemplín začal prípravu na novú sezónu

 

Futbalisti michalovského MFK Zemplín odštartovali včera predpoludním prípravu na nový majstrovský ročník 2011/2012. Po prvýkrát sa predstavili na prírodnom tréningovom ihrisku vedľa hracej plochy. Na skúške sa objavili viacerí adepti, z ktorých bude tréner Vlastimil Petržela vyberať vhodných hráčov pre svoj celok. Premiéru pri tíme si odkrútil nový asistent Marek Ondrík, ktorý nahradil predchádzajúceho asistenta kouča Františka Šturmu.

 

 

Krátka prípravná fáza

Letná príprava tímu potrvá jeden mesiac, keďže 23. júla odohrajú zverenci trénera Petrželu prvý zápas sezóny 2011/2012 doma proti Lučencu. „Pre krátkosť prípravy sa nebudeme zaoberať kondičkou, ale len herným prejavom, ktorý chceme skvalitniť. Chlapci budú pracovať veľa s loptami a čaká nás náročná séria prípravných zápasocv. Už túto nedeľu nastúpime v Ostrave proti slovenskému vicemajstrovi Senici“ povedal tréner Petržela o príprave na novú sezónu.

 

Na skúške viacerí adepti

Trénerovi sa na prvom tréningu hlásilo 23 hráčov, z čoho šiesti prišli na skúšku. Ide o dvoch francúzskych legionárov Sambu a Juniora. Navyše zo Žiliny prišli skúsiť šťastie traja mládežnícki reprezentanti Patrik Le Giang, Emil Le Giang a Michal Škvarka. „Ide o mladých hráčov, slovenských juniorských reprezentantov. Uvidíme, či sa presadia do zostavy. Na skúške je aj stopér Zlatohlavý z Dolného Kubína, čakáme ešte na jedného stopéra z Juhoafrickej republiky a na niekoľko dní by sa mali prísť ukázať aj krajný obranca Šimko zo Žiliny a Pilát z Púchova,“ prezradil tréner Petržela novinky v kádri Mfk Zemplín. Z klubu po jarnej časti pre nepresvedčivé výkony odišli Seman, Mižík, Marcin, Trninič. Na novej zmluve sa navyše nedohodli Hořava a Knobloch. „Doplniť musíme predovšetkým obranu. Tú sme mali v minulej sezóne druhú najhoršiu v celej súťaži. Budem si vyberať do tímu vhodných adeptov, ale tí musia byť lepší ako hráči, ktorých mám k dispozícii teraz,“ doplnil tréner tímu. Ten ukázal aj na nutnosť prestavby kádra. Prvá prestavba sa konala v zimnej časti, druhá nasleduje teraz. Z kádra, ktorý tu Petržela pri príchode našiel, ostali už iba dvaja hráči Ruskovský a Gamkrelidze.

 

Nový asistent Marek Ondrík : Rozhodla osobnosť trénera Petrželu

Zmena sa udiala aj v trénerskej časti. Doterajšieho asistenta Františka Šturmu nahradil michalovský rodák Marek Ondrík. Ten doteraz pôsobil v Prešove, kde pôsobil pri staršom doraste. „Miesto Františka Šturmu som do mužstva chcel nejakého rodáka. Marek ma pri našom kontakte presvedčil, že on je tým pravým na miesto asistenta. Je to mladý perspektívny tréner, ktorý dosiaľ trénoval zväčša mládež. Teraz dostane šancu aj vo vrcholovom futbale,“ povedal tréner o svojom asistentovi. „Čo sa týka môjho príchodu do rodného mesta, rozhodla prítomnosť trénera Petrželu, ktorý si ma do svojho tímu vybral,“ uviedol hlavný dôvod svojho príchodu Ondrík.

Serečin zatiaľ ostáva

Najlepším strelcom Mfk Zemplín v minulej sezóne bol šestnásťgólový Filip Serečin. Ten má na stole niekoľko ponúk na prestup, no zatiaľ to podľa neho nie je až také horúce. „Nejaký záujemcovia sú, ale či tu ostanem deň, týždeň, mesiac, alebo rok nejde cezo mňa. Ja som v Michalovciach spokojný a keď tu ostanem nič sa nedeje,“ skonštatoval kanonier tímu, ktorý do Mfk Zemplín prišiel počas minulej sezóny.

 

Momentálny káder Mfk Zemplín : Brudňák, Bréda, P.Le Giang (na skúške zo Žiliny) - hráči do poľa Hottek, Danko, M. Škvarka (na skúške zo Žiliny), Špilár, Jakubčo, Zonzon, Urban, Gamkrelidze, E.Le Giang (na skúške zo Žiliny), Janek, Waseem, Zlatohlavý (na skúške z Dolného Kubína), Serečin, Kovaľ, Ruskovský, Kunca, Vanák, Hruška, Samba, Junior (obaja na skúške).

 

Prípravné zápasy

26.6.: Senica - MFK Zemplín (v Ostrave),

28.6.: Brno - MFK Zemplín (v Ostrave),

3.7.: MFK Košice - MFK Zemplín,

5.7.: Užhorod - MFK Zemplín,

9.7.: Spišská Nová Ves - MFK Zemplín,

13.7.: MFK Zemplín - Vranov nad Topľou,

16.7.: MFK Zemplín - Podbrezová.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 24.06.2011 13:40:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.