files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slávnostné otvorenie Námestia slobody v Michalovciach

Rekonštrukcia Námestia slobody je ukončená a nasleduje slávnostné otvorenie

 

 

V roku 2010 získalo mesto nenávratné finančné prostriedky z Regionálneho operačného programu vo výške viac ako 1,6 milióna eur na rekonštrukciu centrálnej mestskej zóny.

Pred samotnou realizáciou projektu bolo potrebné vybudovať nové rozvody, ako aj obnoviť existujúce rozvody podzemných vedení pod riešeným územím tak, aby sa doň nezasahovalo v budúcnosti minimálne po dobu 30 rokov. Tieto práce zrealizovali správcovia sietí – Východoslovenská energetika, a.s., Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. aj Slovak Telekom, a.s.

Potom už mohol realizátor stavby pristúpiť k samotným stavebným prácam. V rámci investičného zámeru  sa zrekonštruovala Štefánikova ulica, vrátane odstavných plôch, ktoré boli v minulosti kapacitne nepostačujúce. Došlo tým nie len k oprave existujúcich, ale aj k vybudovaniu nových parkovacích miest. Úpravou prešli všetky spevnené plochy na Námestí slobody a časti Špitálskej ulice. Zároveň realizátor stavby odvodnil spevnené plochy a dažďové zvody z existujúcej zástavby na Štefánikovej ulici a napojil ich na kanalizáciu. Kompletnou rekonštrukciou prešli aj všetky chodníky v danej lokalite a vybudované boli nové chodníky s prepojením na pešie ťahy na Námestí osloboditeľov. Rovnako výstavba cyklistického chodníka bola realizovaná tak, aby došlo k jeho prepojeniu na už existujúcu cyklistickú trasu v hlavnej časti centrálnej mestskej zóny.

Súčasťou projektu bola aj renovácia verejného osvetlenia, vybudovali sa nové svetelné body mestského osvetlenia a nízkonapäťové rozvody k verejnému osvetleniu a fontáne. Tvárnicová trasa plynulo prepojila Námestie osloboditeľov s Námestím slobody a priestorom pred  „výškovou budovou“.  Zároveň boli na Námestí slobody a Štefánikovej ulici vysadené nové stromy, vytvorili sa nové zelené plochy a regenerovala sa existujúca zeleň. Osadili sa nové prvky drobnej architektúry - lavičky, odpadkové koše, pitná fontánka aj ochranné prvky k stromom. Obnovená bola tiež terasa pred budovou mestského a obvodného úradu, s vytvorením šachovnice a osadením lavičiek.

Súčasťou rekonštrukcie bolo aj vybudovanie novej tzv. chodníkovej fontány, vrátane technologických šácht, prípojky vody a odkanalizovania. Nová fontána je riešená tak, aby nebola tvorená vodnou plochou, ale aby dostatočne zvlhčovala vzduch. 

Prínosom k informatizácii a zvýšeniu elektronizácie služieb mesta je infokiosk. Ten slúži na vyhľadávanie informácií v mestskom elektronickom informačnom systéme.

Rekonštrukcia bola ukončená v uplynulých dňoch a v stredu 29. júna o 11. hodine bude Námestie slobody slávnostne uvedené do prevádzky za účasti dodávateľa stavby a vedenia mesta.

 



Uverejnené: 27.06.2011 16:35:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.