files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavla Mačičáka strieda Jaroslav Čúrny

 

Pavol Mačičák na mieste športového riaditeľa Iuventy Michalovce k 30. Júna končí. Jeho nástupcom bude Jaroslav Čúrny, ktorý doteraz pôsobil ako športový redaktor v denníku Korzár. Nový športový riaditeľ si dal za prioritu presadenie družstva v európskych súťažiach a obhajobu trofejí, ktoré dosiahla Iuventa v minulom roku.

 

Michalovce : Nástupcom Pavla Mačičáka na mieste športového riaditeľa Iuventy Michalovce sa stal Jaroslav Čúrny. Bývalý redaktor denníka Korzár sa svojej funkcie ujme začiatkom júla. Nového športového riaditeľa na tlačovej konferencii oficiálne predstavil prezident klubu Gabriel Dorič. Na tejto tlačovej konferencii predstavil Jaroslav Čúrny svoju víziu fungovania klubu. Prvýkrát pred média predstúpil aj nový trénerský tandem Iuventy kouč Jozsef Vuru a šéftréner mládeže Tomáš Hlavatý.

 

Mačičáka strieda bývalý redaktor

Keďže sa doterajší športový riaditeľ Iuventy Pavol Mačičák pre média vyjadril, že 30. júna vo svojej funkcii končí, museli sa predstavitelia klubu poobzerať po adekvátnej náhrade. „Naša voľba po úvahe padla na Jaroslava Čúrneho. Zavážila hlavne jeho profesionalita, ktorou sa prejavoval ako novinár. Dúfame, že podobnú vlastnosť využije aj ako vrcholný predstaviteľ klubu,“ povedal na začiatku tlačovej konferencie prezident klubu JUDr. Gabriel Dorič. „Sme presvedčení o tom, že aj pod vedením pána Čúrneho bude klubu napredovať a dosiahne vytýčené méty, ktorými sú obhajoba získaných trofejí a presadenie sa v európskych pohároch,“ dodal následne prezident klubu.   

 

Jaroslav Čúrny : Prioritou je presadenie sa v európskych pohároch

Jaroslav Čúrny bol dosiaľ verejnosti známy ako športový redaktor denníka Korzár, kde pôsobil dlhých jedenásť rokov. Ponuku od slovenského majstra musel teda veľmi dobre zvážiť. „Asi v polovici júna som dostal ponuku od predstaviteľov Iuventy. Keďže som mal vtedy záväzok u svojho predchádzajúceho zamestnávateľa, musel som najskôr oboznámiť jeho. Iuventa je pre mňa obrovskou výzvou, dúfam, že nesklamem nádeje, ktoré do mňa predstavitelia klubu vkladajú,“ rozhovoril sa Jaroslav Čúrny, ktorý si bude musieť zvykať pôsobiť na opačnej strane barikády, kde bol doteraz. Nový športový riaditeľ slovenského majstra si už pri svojom vstupe do klubu dal jasnú prioritu, ktorou je presadenie sa v európskych pohároch. „Mojou predstavou je hlavne to, že nadviažeme na úspechy, ktoré sme dosiahli v minulej sezóne. Ďalšou výzvou je presadenie sa v európskych pohároch, kde by sme chceli po trojročnej pauze vyradiť nejakého súpera,“ dodal nový športový riaditeľ. My len dodajme, že posledným súperom, ktorého Iuventa v európskom pohári pokorila, bol ešte v roku 2008 francúzsky Le Harve. Iuventa Michalovce sa najskôr predstaví v lige majstrov, kde jej súpermi v prvom predkole budú turecký Üsküdar, české Veselí a srbský majster RK Zaječar. Právo usporiadania turnaja dostal turecký majster, keď to ten odmietne na rade bude Iuventa, ktorá podľa slov svojich vrcholných predstaviteľov túto ponuku prijme. Do druhej fázy ligy majstrov postupujú prvé dva tímy, ďalšie dva poputujú do pohára PVP.

 

Prvou posilou Kovaličková, na lane aj ďalšie hráčky

Jaroslav Čúrny okrem svojich priorít spomenul aj pohyb v kádri. Z majstrovského tímu odišla Lívia Kalaninová, ktorá ukončila svoju bohatú kariéru. Materské povinnosti na určitý čas zabránia v kariére aj jej sestre Anike Dittelovej. Zranenie kolena na zhruba pol roka vyradilo zo zostavy aj ľavorukú krídelníčku Tatianu Trehubovú. „Do družstva pribudla zatiaľ len reprezentačná pivotka Michaela Kovaličková, ktorá prišla z Trenčína,“ spomenul nový športový manažér meno prvej posily v kádri Iuventy. Z toho istého tímu prišla na skúška ďalšia hráčka, ľavoruké krídlo Dudová. Na prvom tréningu sa trénerom hlásila aj ďalšia spojka, slovinská reprezentantka Laura Geričová, ktorá naposledy pôsobila v Bánovciach.

 

Jozsef Vuru : Družstvo je kvalitné, chcem ho posunúť vyššie

Na tlačovej konferencii sa prvýkrát oficiálne predstavil aj nový tréner Iuventy Maďar Jozsef Vuru. Ten sa stal nástupcom úspešného Dušana Daniša. Za svojho asistenta si vybral trénera starších dorasteniek Tomáša Hlavatého, ktorý mu v prvých dňoch bude slúžiť aj ako tlmočník, keďže plynule hovorili maďarčinou. „Iuventu som v minulej sezóne videl v niektorých zápasoch naživo, ďalšie som si pozrel z videa. Podľa toho čo som videl ide o kvalitné družstvo. Prišiel som sem hlavne preto, aby som posunul družstvo ešte vyššie. Predchádzajúci tréner dosiahol z tímom pekné úspechy, na ktoré by som rád nadviazal,“ skonštatoval maďarský odborník. Ten ukázal aj na smer, akým by sa mali družstvo uberať. „Základ by mala tvoriť obrana, z ktorej by som chcel vychádzať. Musíme popracovať hlavne na útočnej fáze, zlepšiť chceme hru na postavenú obranu,“ načrtol svoje priority Vuru, ktorý v príprave chce otestovať svoje hráčky hlavne proti tímom, ktoré pozná z maďarskej ligy. „V príprave chcem hrať proti tímom, ktoré poznám zo svojich doterajších pôsobísk. Až potom zistím reálnu silu tímu,“ dodal maďarský tréner na záver

 

http://www.youtube.com/watch?v=uJ7dCUS3bPQ

 

Súčasný káder Iuventy :

Brankárky : Gubíková, Kudročova, Sedláčková

Pivotky : Horňáková, Wollingerová, Feňovčíková, Kovaličková (prišla z Trenčína)

Krídla : Trehubová (dlhodobo zranená), Szollosiová, Hollá, Maszkaľová, Hvostaľová, Dudová (na skúške z Trenčína)

Spojky : Tobiášová, Geričová (naposledy pôsobila v Bánovciach, momentálne sa doťahujú podmienky), Polláková, Rebičová, Bačíková, Bachyrieva, Vargová a Mičiníkova (rekonvalescent)

 

Program prípravných zápasov :

22.7. Užhorod – Michalovce

23.7. Užhorod – Michalovce

28.7. Michalovce - Bekescaba          o 18.00

29.7. Michalovce – Bekescaba o 10.00

4.8. Veszprém – Michalovce

5.8. Sekard – Michalovce

6.8. Siofok – Michalovce

12.8. Bekescaba – Michalovce

13.8. Bekescaba – Michalovce

20. – 21. Memoriál Tomáša Jakubča za účasti Užhorodu, Kielcov a Veszprému

30. – 31. Zápas 1. Kola Michalovce – Nitra (termín ešte nie je stanovený )

2.- 4. 9. Kvalifikačný turnaj prvej fázy Ligy Majtrov ( miesto ešte nie je určené)



Uverejnené: 30.06.2011 12:58:42

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623