Pri spomenutí slova „gastronómia“ sa väčšine ľudí vynorí predstava taniera s chutným jedlom a pohára naplneného vynikajúcim nápojom. Ale kedykoľvek sa nám naskytne slávnostná príležitosť, očakávame od gastronómie ďaleko viac. Nielen vynikajúce jedlo, ale aj pastvu pre oči, nielen pôžitok z chute, ale aj pôžitok z pohľadu na krásne umelecké dielo. Veľkolepé prezentácie slávnostných tabúľ, kde sa prelína paleta farieb, tvarov a fantázie sú už neodmysliteľnou súčasťou rodinných osláv, svadieb, významných životných jubileí až po firemné akcie, rauty a recepcie. Kompozície z dekoratívne vyrezávaného ovocia a zeleniny dopĺňajú a robia studené bufety na týchto podujatiach exkluzívnejšími.
Stredná odborná škola obchodu a služieb v Michalovciach pri príprave budúcej generácie pracovníkov reštauračných a hotelových služieb drží krok s najnovšími trendmi v oblasti stolovania vysokého štýlu a naši učitelia a majstri odborného výcviku stále vyhľadávajú príležitosti, ako dať študentom možnosť prezentovať svoje schopnosti a talent nielen v miestnom, ale aj v širšom národnom a medzinárodnom meradle.
Naši študenti Miroslav Guman a Lucia Sabová, pod vedením Bc. Mileny Poprikovej, sa 9.júna zúčastnili 9. ročníka súťaže v dekoratívnom vyrezávaní ovocia a zeleniny. Súťaž organizovala Hotelová škola Třebíč v spolupráci s Czech Carving Studio, s.r.o. Obaja študenti súťažili v kategórii Mladé nádejné talenty. Miroslav Guman získal bronzovú medailu a Lucia Sabová bola ocenená diplomom.
Srdečne blahoželáme našim študentom a veríme, že ich úspech bude inšpiráciou pre spolužiakov a zároveň dôkazom ich talentu a schopností pre budúcich zamestnávateľov.
SOŠ obchodu a služieb, Školská 4, Michalovce
Bc. Milena Popriková
Mgr. Jarmila Lapšanská