files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kerko (ne)končí

 

V Michalovciach sa šíria informácie, že závod Kerko a.s. Michalovce sa definitívne ruší. Na verejnosť sa to dostalo z úst radových zamestnancov. V týchto dňoch sa Kerko údajne rozoberá. Vedenie popiera, že závod sa ruší!


Zamestnanci: Všetko sa rozoberá

Radoví zamestnanci tvrdia, že Kerko sa začalo likvidovať už koncom júna. ,,Česi začali rozoberať aj najnovšiu linku. Do Čiech sa táto prevádzka presúva,“ hovorí zamestnanec Kerka v Michalovciach. Do konca mesiaca sa má približne 15 montérov z Čiech postarať o ,,likvidáciu“. ,,Všetko sa rozoberá, šrotuje a likviduje,“ tvrdí o súčasnej situácii pracovník. Dodáva, že sa rozobrali najnovšie linky a dodávkami ich odniesli  už preč.


Ďalšie prepúšťanie

Zamestnanci sa priznávajú, že dostali už výpovede k určitému dňu. Má im byť vyplatené odstupné rovnako ako tými pred nimi. ,,Na niekoľko týždňov sa môžem tešiť z účtu, na ktorý mi pribudne pekná suma, ale potom na mňa čaká hľadanie práce,“ sťažuje sa 50-ročný pán, ktorý si uvedomuje, že v zemplínskom regióne je nezamestnanosť vysoká. Ing. Peter Kuzma za vedenie Kerka a.s. tvrdí, že nie všetci zamestnanci dostali výpovede. Toto konanie odôvodňuje aj vplyvom krízy.


Vedenie: Kerko sa neruší!

,,Dištancujeme sa v plnom rozsahu  od týchto informácií.  Jedná sa o dezinformácie šírené nám neznámym subjektom,“  vyjadruje sa za Kerko Ing. Peter Kuzma. Rázne dodáva, že Kerko a.s. sa neruší!  Ďalej vysvetľuje, že žiadna firma nedáva radovým zamestnancom  všetky informácie, a že sú informácie určené len pre vedenie.  Rozčuľuje ho, že radoví zamestnanci šíria, že Kerko sa ruší. Opisuje, že podobne to bolo aj pred dvoma rokmi, keď sa ukončovala výroba a nahnevaný zamestnanec tvrdil to isté. Ani vtedy sa Kerko nerušilo, ale bola len pozastavená výroba.


,,Namiesto závodu možno iba sklad“

Maloobchodná predajňa v Michalovciach má naďalej normálne fungovať. ,,Pre všetky výrobky ponúkané dnes pod značkou Kerko existuje v rámci skupiny Lasselsberger, do ktorej Kerko a.s. patrí,  alternatívne miesto výroby,“ odpovedá Peter Kuzma. Dodáva, že v tejto chvíli sa nepredpokladá zánik maloobchodnej predajne v Michalovciach. ,,Naopak, radi by sme pozvali do našej MO predajne všetkých záujemcov o kúpu kvalitných výrobkov v cenách priamo od výrobcu na nákup.“  Zanedlho bývalý zamestnanec si myslí, že názov závodu v Michalovciach sa možno neruší, ale postupne sa rozoberá. Nepredpokladá, že by ešte niekedy fungoval. ,,Možno z neho urobia sklad a budú sa tváriť, že Kerko sa nezrušilo, lebo tam reálne stojí,“ konštatuje zamestnanec.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 11.07.2011 08:48:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.