files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

WinLand Beach Handball začína už v piatok

Cez víkend sa v rekreačnej oblasti Sĺňava na Zemplínskej šírave uskutoční už tretí ročník v čoraz obľúbenejšieho turnaja v plážovej hádzanej. Počas troch dní môžu milovníci tohto športu sledovať zaujímavé zápasy v mužskej ako aj ženskej časti. Na tomto ročníku sa organizátorsky podieľa aj firma winLand, ktorá je hlavným sponzorom mužského extraligového klubu. WinLand Beach Handball sa tohto roku zúčastní 26 družstiev a zhruba 220 hráčov, či hráčok. Tento počet už dávno prerástol rekord tohto podujatia z minulého roku.

Prvýkrát s účasťou winLandu

Prvé dva ročníky niesli názov Sĺňava Beach Handball. V tomto roku je to inak. Tretí ročník turnaja plážovej hádzanej má oficiálny názov winLand Beach Handball. Je to vďaka sponzorovi, firme winLand, ktorej majiteľ Stanislav Hudák sa rozhodol organizačne podieľať na tomto podujatí. „Na tento projekt som bol oslovený organizátorkami. Keďže sa mi celkom pozdával rozhodol som sa, že sa na ňom budem podieľať. Mojím účelom bolo pomôcť hlavne reklamou, marketingom, komunikáciou, zázemím a v neposlednom rade aj financiami. Pochopiteľne dôvodom bolo aj to, že plážová hádzaná je čoraz viac divácky obľúbený šport,“ uviedol Hudák, majiteľ mužského hádzanárskeho tímu, ktorý si v minulom ročníku vybojoval miesto v extralige.


Lákadlom hlavne mužský turnaj

V každom zápase na turnaji môže nastúpiť za družstvo maximálne 8 hráčov a pre každú osobu je štartovné 10 eur. V tejto cene sú zahrnuté obedy počas troch dní, občerstvenie, vstup na bazény aj večerný banket. Hrať sa bude podľa IHF pravidiel plážovej hádzanej. „Tento ročník bude zo všetkých troch podľa účasti najväčší. Už teraz máme prihlásených okolo 220 účastníkov, čo je zhruba 26 družstiev,“ povedala nám jedna z organizátoriek turnaja Zuzana Ondo-Eštoková. Diváckym lákadlom bude hlavne mužský turnaj. Zúčastní sa ho trinásť družstiev. Už teraz sľúbili účasť hráči slovenského majstra Prešova, či ďalších extraligových klubov z Košíc, Hlohovca a samozrejme domáci hádzanári. Mužská časť turnaja naozaj sľubuje zaujímavú účasť. Ďalšími kategóriami je turnaj juniorov a žien. Pripravujeme aj bohatý sprievodný program. Celkový program turnaja aj sprievodné akcie budú spresnené v priebehu stredy,“ podotkla Ondo-Eštoková. „Počet účastníkov je už uzavretý, prihlásiť do turnaja sa už nedá. Je to hlavne preto, že kapacita hotela, kde budú hráči a hráčky ubytovaní, je už plne obsadená,“ dodala organizátorka turnaja, ktorá v minulosti bol aktívnou hráčkou Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.07.2011 18:32:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.