files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na vodičov čakajú pri ceste na Šíravu novinky!!!

 

 

Aj v dôsledku nehôd, ktoré sa stali na ceste medzi Michalovcami a Zemplínskou Šíravou, bola po rokovaní polície  so zástupcami odboru dopravy Obvodného úradu v Michalovciach a zástupcami Správy a údržby ciest KSK minulý týždeň na ceste II/582, na hlavnom ťahu v smere od Michaloviec na Zemplínsku  Šíravu znížená  rýchlosť a tiež osadené zvislé dopravné značenie.  Od štvrtka (14.07.2011) musia vodiči na tomto úseku pred  križovatkou pred rekreačnou oblasťou „Prímestská oblasť“ pribrzdiť. Namiesto 90 km/h musia znížiť rýchlosť na 70 km/h.. Od včerajška je vykonaná aj  zmena vo vodorovnom dopravnom značení a pribudlo aj ďalšie opatrenie - optické brzdy. Je to vodorovné dopravné značenie, ktoré taktiež donúti vodičov znížiť rýchlosť jazdy. Následne bude umiestnená  aj zvislá informatívna dopravná značka „nehodový úsek“.

 

Návštevníci Zemplínskej Šíravy musia rovnako rešpektovať obmedzenú rýchlosť v zóne 50 km/h, ktorá platí od rekreačného strediska „Medvedia hora“ až do obce Klokočov, kde sa počas letnej sezóny pohybuje po ceste viac chodcov a cyklistov ako zvyčajne.

 

Vodiči sa s policajtmi Okresného dopravného inšpektorátu v Michalovciach  na tomto úseku cesty stretnú dennodenne. Dôvodom je snaha polície o zaistenie maximálnej  bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a samozrejme zníženie počtu dopravných nehôd a následkov na tejto ceste. Do rekreačných stredísk na Zemplínskej Šírave mieria  ľudia z celého Slovenska, ako aj turisti zo zahraničia. S nárastom počtu áut sa zvyšuje riziko dopravných nehôd najmä vtedy, ak sa vodiči dostatočne nevenujú vedeniu vozidla a nesledujú situáciu v cestnej premávke, resp. nedodržiavajú ostatné základné povinnosti vodiča (ustanovenú alebo obmedzenú rýchlosť, zákaz požívania alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy a pod).

 

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby v spomínaných úsekoch zvýšili pozornosť počas vedenia vozidla, správali sa  disciplinovane a ohľaduplne voči ostatným účastníkom cestnej premávky,  venovali sa vedeniu vozidla a dbali na zvýšenú opatrnosť voči chodcom a cyklistom a samozrejme aj motocyklistom, ktorí vyhľadávajú spomínanú rekreačnú oblasť.  

 

 



Uverejnené: 20.07.2011 15:05:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.