files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Poliklinika sa dočkala bufetu

 


Poliklinika na Námestí osloboditeľov v Michalovciach má konečne bufet. Oceňujú ho najmä pacienti, ktorí si počas dlhého čakania nemali, kde kúpiť ani len vodu. Bufet nepovažovali za potrebný, keďže budova sa nachádza priamo v centre mesta.

 

Pred rokmi sa zrušila jedáleň, až dnes ju nahradil bufet

Pred viac než desiatimi rokmi prestala na poliklinike fungovať jedáleň, ktorá zabezpečovala zdravotníckemu personálu teplú stravu. Išlo predovšetkým o obedy, na ktoré chodili všetci pracovníci budovy. Dnes sa už v tejto časti nachádza niekoľko zabehnutých ambulancií spolu s čakárňami. Doktori a zdravotné sestry začali, preto chodievať na obedy von:,, Bolo to už veľmi dávno, od vtedy sa stravujeme v blízkej reštaurácii,“ hovorí dermatologička v budove. Niektorí zamestnanci odvtedy už žiadne obedy nemávajú. ,,Pán doktor nemá obedňajšiu prestávku, zjem len niečo rýchle, čo si donesiem z domu,“ vraví zdravotná sestra. Podľa slov zamestnancov, ktorí v poliklinike na námestí pracujú, väčšina z nich funguje na donáškach, fest foodoch, a podaktorí vraj majú čas zájsť aj na obed. ,,Ešteže sme priamo v centre, kde je nablízku niekoľko podnikov,“ hovorí doktorka.


 

Namiesto informátorky bufet

,,V poliklinike nebolo nikdy možné si kúpiť ani len vodu,“  sťažuje sa staršia žena. Dnes je situácia iná. Po mnohých rokov je na poliklinike otvorený bufet. Nachádza sa na prízemí pri vchodových dverách. Na jeho mieste bola kedysi telefonická ústredňa, odkiaľ pracovníčka prepájala hovory do konkrétnych ambulancií a poskytovala informácie. V súčasnosti si telefonáty riešia priamo súkromné ordinácie a na informácie slúži len informačná tabuľa. Na mieste informátorky sedí za okienkom mladá predavačka, ktorá potvrdzuje, že bufet je aktívne využívaný najmä zdravotnými sestrami a pacientmi. Doktorov vraj v bufete ani nevidieť. ,,Ľudia si kupujú hlavne sladké šatôčky, bagety a vodu,“ dodáva predavačka. Najčastejšie v ňom míňajú starší občania. Bufet patrí súkromnej osobe a údajne sa jej celkom darí.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 25.07.2011 08:23:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.