files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nebezpečenstvo na chodníku

 

Burina, tráva, konáre stromov, potkany, hady – to všetko na vás striehne, keď si vyjdete na pokojnú prechádzku v nedeľu popoludní. Chodník, ktorým prejdú stovky chodcov a využívajú ho takmer permanentne, sa dá pokojne označiť za zdraviu škodlivý. Svojím výzorom a úpravou však pripomína skôr cestičku v botanickej záhrade.


Nebezpečný

Na zjavné nebezpečenstvo, ktoré vám na prechádzke hrozí, upozorňujú očití svedkovia. Na trase predstavujúcej viac než 700 metrov medzi mestom Strážske a  reštauráciou Dvor pod Viničnou skalou môžete ľahko dôjsť k nepríjemnému úrazu. Po chodníku sa premávajú cyklisti i obyčajní chodci. Jazdci si nemôžu dovoliť ísť prirýchlo – nedovolia im to výmole a popraskaný asfalt a betón. Chodci sa najviac obávajú hadov a potkanov, na ktorých sa dá natrafiť veľmi ľahko. Nepríjemnosti spôsobuje aj silný vietor, ktorý rozfúka konáre orechov rovno do vašej tváre. Nebezpečenstvo si chodci a cyklisti spôsobujú navzájom. Na chodník sa ledva zmestia dve osoby a ak okolo vás prechádza bicykel, často si ho všimnete až v poslednej chvíli.


Neupravený

Ako sme spomenuli na začiatku, chodník vyzerá, akoby ho obklopovala veľká botanická záhrada. Prečo sa o jeho úpravu nik nestará? Technické služby mesta Strážske od neho berú ruky preč, pretože nie je ich majetkom a nachádza sa mimo mesta. Ani neďaleká reštaurácia si kvôli nemu nerobí veľké starosti. Okosiť a upraviť viac než 700 metrov z jedenej aj druhej strany je si príliš náročné.

Chodník využívajú obyvatelia z blízkej dediny, záhradkári, rybári a takisto bežci. Práve mladej bežkyni sa tu minule prihodil bolestivý úraz. Na jednom z výmoľov si nešťastne vyvrtla členok. Behania po chodníku sa však nemieni vzdať, je to jedno z mála miest, kde je pomerne pokojne a nie ste každému na očiach.

„Horšie pochodila moja kamarátka,“ upozorňuje naša čitateľka Milada. „Beháva vždycky s mp3 prehrávačom v ušiach. Raz sa odo mňa vzdialila, lebo mala lepšie tempo ako ja.“ K bežkyniam sa po chvíli priblížil cyklista, zatiaľ čo Miladu obišiel ľahko, lebo sa mu odstúpila, s druhou bežkyňou to bolo ťažšie.

„Nepočula, že na ňu zvoní zvončekom. Aj ja som na ňu kričala, nech uhne, ale nepočula. V momente, keď si cyklista myslel, že ju už môže obehnúť, jej vrazil do nohy a obaja spadli.“

Miladina kamarátka ostala v šoku, muž na bicykli skončil s rozbitým kolenom a osmičkou na prednom kolese. „Samozrejme, že chybu spravila kamarátka so slúchadlami, ale keby bol chodník o niečo širší, alebo by bol po krajoch upravený, dalo by sa tomuto nešťastiu predísť,“ dodáva Milada.

 

Lukáš Mano




Uverejnené: 28.07.2011 10:44:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.