files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zápasy s Bekescsabou dali Vurovi veľa

Hádzanárky Iuventy Michalovce si v príprave na novú sezónu dvakrát zmerali sily s maďarskou Bekescsabou. So šiestym družstvom Maďarskej ligy sa im darilo striedavo, keď najprv tesne vyhrali 31:30, no v odvete už na svoje súperky nestačili a prehrali 21:28.


Našiel pozitíva, ale aj negatíva
Hráčky slovenského majstra odohrali s účastníkom pohára EHF vyrovnanú partiu. Hlavne v prvom zápase v ktorom zvíťazili 31:30, podali výborný výkon, za ktorý ich pochválil aj tréner Jozsef Vura. "V prvom zápase sme zahrali veľmi dobre. Prakticky počas celého zápasu sme viedli a zaslúžene ho dotiahli do víťazného konca. Som rád aj za takéto jednogolové víťazstvo, pretože veľmi dobre poznám silu Bekescsaby." Odveta sa už Iuvente tak nevydarila. Počas celého zápasu boli hráčky Bekescsaby lepším družstvom a zaslúžene vyhrali  o sedem gólov 28:21. "Odveta nám už tak nevyšla. Prvý zápas nechal na mojich hráčkach väčšiu únavu ako na súperových. To bolo hlavnou príčinou, že sme druhý duel prehrali. Musím povedať, že v tomto zápase bol súper naozaj lepší," vyzdvihol kvalitu Bekescsaby kormidelník Iuventy. Kormidelníkovi Iuventy chýbali v tomto dvojzápase pre drobné zranenia Kovaličková, Tobiášová, či Bachyrieva. Aj tomu pripisoval Vura to, že jeho hráčky odvetu nezvládli. " Samozrejme, že nám tieto hráčky chýbali. Bolo to vidno hlavne v druhom zápase, keď som potreboval prestriedať, no na lavičke som nemal adekvátnu náhradu. Tieto dva zápasy mi však dali veľa. Ukázali mi pozitíva, ako aj negatíva tímu. Na nedostatkoch budeme pracovať, tak aby sa už v budúcnosti neopakovali," dodal ešte na záver Vura.

Jednou z hráčok, ktorá dostala príležitosť je aj staršia dorastenka Dominika Tvrdoňová

 

Najbližšie proti Veszprému
Slovenský majster odohrá ďalšie prípravné zápasy na druhý týždeň, keď vycestuje za južné hranice Slovenska. Vo štvrtok 4. augusta nastúpi proti Veszprému, piatok proti Sekardu a sobotu završí trojdňové turné v Maďarsku proti Siofoku. Doma ich môžu priaznivci najbližšie vidieť v dňoch 20.-21. augusta, keď sa uskutoční už ďalší ročník Memoriálu Tomáša Jakubča za účasti domácich hráčok, Užhorodu, poľských Kielcov a maďarského Veszprému.

Štatistika z obidvoch zápasov :

Iuventa Michalovce - Békescsaba 31:30 (15:13)

Vylúčené: 2 - 6. ČK: 52. Hajduchová (Békescsaba za tretie vylúčenie). Pok. hody: 8/6 - 1/1. Pred 300 divákmi, Rozhodovali : Richvalský a Cibere.

Iuventa: Gubiková, Sedláčková, Kudročová - Bačíková 3, Dudová, Feňovčíková, Geričová 9/3, Hollá 4, Horňáková 4/2, Hvostaľová 3, Polláková 2, Rebičová 1/1, Szollosiová, Wollingerová 4, Tvrdoňová, Lazorová 1.

Bekescaba: Futakiová, Sipekiová, Veressová - Gerszényiová, S. Tóthová 2, Dombiová, Zsilárová, Tarzániová, K. Tóthová, Szubasová 6, Kelemenevová 5, Hajduchová 3, Kamperová 4, Szogiová 1, Vlcsková 1, Drávaiová 8/1.

Iuventa Michalovce - Bekescsaba  21:28 (9:11)

Vylúčenia : 2 - 6, Pok. hody : 5/4 - 4/4, Pred 200 divákmi, Rozhodovali : Richvalský, Cibere

Iuventa : Kudročová, Gubíková, Sedláčková - Bačíková 3/1, Dudová, Feňovčíková, Geričová 5/2, Hollá 1, Horňáková 1, Hvostaľová 3, Polláková 2, Rebičová 3/1, Szollosiová 2, Wollingerová 2, Tvrdoňová.

Bekescsaba : Futakiová, Sipekiová, Veressová - Gerszényiová, S. Tóthová 6/3, Doimbiová 1, Zsilárová, Tarzániová, K. Tóthová 3, Szubasová 1, Kelemenevová 4, Hajduchová 3, Kamperová 4, Szogiová 2/1, Vlcsková, Drávaiová 4.

Zdroj : slokak handball



Uverejnené: 30.07.2011 14:17:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.