files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hala do slova a do písmena


Pred dvoma rokmi spoločnosť Chemkostav zbúrala „starú“ športovú halu na Špitálskej ulici. Zostala len kovová konštrukcia pod hlavnou tribúnou. Na tomto mieste vyrástla moderná Chemkostav aréna.

            

Pod holým nebom    

        

„Stará“ hala bola postavená za niekoľko mesiacov. Ešte v sedemdesiatych rokoch sa hádzaná hrala pod holým nebom. V Michalovciach bolo dejiskom zápasov asfaltové ihrisko pri terajšej farnosti Saleziánov. V zime bývalá telocvičňa vtedajšieho podniku Československých autobusových dráh. Nachádzala sa na Lastomírskej ulici v areáli podniku. Pred viac ako tridsiatimi rokmi nikedajší Československý zväz hádzanej rozhodol, že sa uvedené športové odvetvie premiestni do hál.  V centre Zemplína však takéto športové zariadenie chýbalo.

           

Po mlákach a v snehu

        

Preto sa muselo urýchlene postaviť. Pozemné stavby ho vybudovali za niekoľko mesiacov. Išlo doslova iba o halu. Nemala kancelárie a šatne. Fungovala s jediným sociálnym zariadením! Aj to bolo iba v bufete. Hádzanárky a basketbalisti (v tom čase hrávali v hale) sa prezliekali v už nejestvujúcej tribúne pri spomínanom asfaltovom ihrisku. Nachádzala sa asi 200 metrov od haly. V nepriaznivom počasí a zime to nebolo pohodlné. V športovej obuvi hráči a hráčky kráčali po mlákach a snehu. Hala sa ako-tak zmodernizovala až na konci deväťdesiatych rokov.


               

Nevedeli sa dohodnúť   

           

Na východnej strane (v smere od nemocnice) pribudla prístavba s kanceláriami, šatňami a regeneračnými miestnosťami. V tom čase michalovská ženská hádzaná rýchlo napredovala. Takže, hala v pôvodnej podobe už nebola vyhovujúca. Pred desiatimi rokmi sa stala sponzorom klubu stavebná firma Chemkostav. Manažment začal vážne uvažovať o postavení najmodernejšej haly. Športový stánok však patril mestu. So samosprávou na čele s primátorom Bobíkom sa niekoľko rokov nevedel dohodnúť na spôsobe majetkového prevodu. 

             

Jedinečný projekt

       

Ľady sa pohli pred takmer piatimi rokmi. Chemkostav dostal halu za symbolickú korunu. V úvode roka 2009 sa pustil do rozsiahlej prestavby. Na južnej strane (od Úradu práce) postavil administratívne priestory spoločnosti, ubytovňu pre hráčky, regeneračnú linku, šatne, spoločenskú miestnosť a iné časti zázemia. Na západnej strane (od knižnice) pribudla nová tribúna, reštaurácia, kaviareň a rôzne obchodné prevádzky.

Ide o najmodernejšie športové zariadenie tohto druhu na Slovensku. V októbri to budú dva roky, ako bolo dané do užívania. V tomto prípade sa zrealizoval jedinečný projekt so stopercentnou účasťou súkromného investora. To je v slovenských pomeroch dosť zriedkavý jav.

                                                                              (jan)

 



Uverejnené: 04.08.2011 00:19:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.