files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Letná škola tanca

 

Od prvého augusta sa v Strážskom v obchodnom dome Laborec koná prvý ročník zábavno-tanečného päť dňového kurzu Letná škola tanca. Vedú ho dve mladé pedagogičky –  Mgr. Zuzana Šulová a PhDr. Daniela Sabadošová. V rámci voľného i pracovného času sa venujú malým deťom zo základnej školy, ktorých tanec láka a baví. V miestnosti obchodného domu je okrem diskotékovej či ľudovej hudby počuť najmä detský smiech, a to je pre organizátorky najväčším úspechom.


Letná škola

I keď sa v letnej škole deti snažia naučiť tancovať, je jasné, že sa z nej tešia oveľa viac než z tej normálnej školy, ktorú musia navštevovať po prázdninách. Jedenásť uchádzačov, medzi nimi dvaja chlapci, sa stretávajú od pondelka do piatku. Tancujú tri hodiny v kuse. Okrem toho súťažia v športových hrách a celý čas sa zabávajú. Občas je to však aj poriadna drina. Pri náročnejších cvičeniach sa všetci zapotia, ale bez námahy sa športovať nedá. Po obede sa všetci vydávajú schladiť rozpálené svaly na kúpalisko. Keď im však nepraje počasie, ostávajú v telocvični a venujú sa iným pohybovým aktivitám, akými sú napríklad volejbal a prekážkové behy. Vo štvrtok sa kurzu zúčastnili i deti z Domova sociálnych služieb Lidwina.

Precvičujúca Zuzana Šulová má za sebou niekoľkoročné skúsenosti z ľudových tancov, Zumbu sa naučila tancovať v Žiline a pod taktovkou Jany Balickej pokračuje i v Strážskom. Choreografiu pre deti si pripravuje sama. Spolu s pani Sabadošovou sa pokúšajú k tancu prilákať tých najmenších a ktovie, možno sa v kurze objavia i budúce talenty. Obe organizátorky majú k tancu blízko, napĺňa ich a baví. Keďže je pre nich práca s deťmi tá najkrajšia pod slnkom, o dobrú zábavu a úsmev na tvárach je v obchodnom dome Laborec skvelo postarané.

Iniciatívu takéhoto kurzu musia oceniť hlavne rodičia. V dobe, keď deťom chýba pohyb a sú denno-denne pripútané k počítaču, je každá športová či, v tomto prípade, tanečná akcia viac než vítaná. Všetkým prítomným školákom dáva 5 dňový kurz okrem pohybu i kopu zábavy a utužuje priateľstvá. Ako sa píše v jednom citáte: „Keď ti je smutno: tancuj! Tanec rozoženie slzy. Keď sa hneváš: tancuj! Mysli len na tanec a myšlienky na zlobu sú preč. Keď ti je dobre, tak tiež tancuj, aby ti bolo ešte lepšie!“

 

Lukáš Mano






Uverejnené: 05.08.2011 10:55:29 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.