files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež v plnej príprave na sezónu

Podobne ako hokejisti Dukly začali prípravu na novú sezónu aj juniori. Nový tréner tímu Matej Ševčík má k dispozícii oproti minulej sezóne zmenený káder. Cieľom novozloženého tímu je čo najdlhšie zostať v hre o postup do extraligy. Prvý prípravný zápas na juniorov čaká už dnes, keď o 12.30 privítajú na vlastnom ľade celok Humenného.

Dôkladná príprava na sezónu

Mladí hokejisti začali s prípravou na novú sezónu podobne ako muži 25. júla. Takto skoro, už dávno žiadny michalovský mládežnícky tím trénovať nezačal. „Prípravu na novú sezónu sme začali podobne ako muži 25. júla. Je to vynikajúce, pretože už asi veľmi dlho Michalovce nezažili ľad takto skoro. Môžeme sa teda dôkladne pripraviť na nastávajúcu sezónu,“ povedal nový tréner juniorky Matej Ševčík, ktorý v minulej sezóne viedol dorastencov HK Mládež. „Trénujeme dvojfázovo, snažíme sa nabrať určitý tréningový objem. Využívame hlavne ľadovú plochu, posilňovňu, niekoľkokrát sme si boli aj zabehať,“ spomenul Ševčík náplň letnej prípravy svojich zverencov.

Káder sa postupne kryštalizuje

V kádri juniorky nastal ako každý rok výrazný pohyb. Pre prekročenie veku v tíme skončili Ferenc, Dunaj, či ďalší hráči. Do zámoria má namierené brankár Borko, útočník Fajčák je zase v kádri mužov HK Dukla. Nevyriešená situácia je okolo Murata Hasaniho, ktorý kvôli študijným povinnostiam zvažuje ukončenie kariéry. Na skúšku do extraligovej Žiliny odišiel Tomčo, hosťovanie v Liptovskom Mikuláši absolvuje Halapy. „Tých odchodov bolo naozaj veľa, ale v týchto mládežníckych kategóriách je to tak. Družstvo sa buduje každý rok, hráči z neho odchádzajú aj prichádzajú. Mňa najviac mrzí, no na druhej strane aj teší odchod brankárskej jednotky Borka, ktorý odchádza do Kanady. Je to preňho obrovská šanca presadiť sa a ja mu to naozaj prajem, podotkol Ševčík. „Káder sa postupne kryštalizuje. Momentálne trénuje dvadsať hráčov, v najbližších dňoch by sme ho chceli doplniť o dvoch Košičanov a jedného Trebišovčana,“ podotkol tréner juniorov, ktorého po odchode Borka čaká hľadanie novej brankárskej jednotky.

Návrat Bánovského

Do kádra juniorského tímu sa vrátil aj Tomáš Bánovský. Ten bol pred niekoľkými mesiacmi pre známe okolnosti vyradený z kádra, teraz dostáva druhú šancu. „Tomáš je hokejista, ktorý má obrovskú dávku hokejového nadania. Všetci vieme, že v niečom aj nadaný nie je, snažíme sa ho preto vychovávať, nejako ho proste usmerniť, aby sa vrátil tam kde bol predtým. Herne podľa mňa patrí do kádra mužov, len si to musí usporiadať v hlave,“ povedal na adresu navrátilca do tímu Ševčík. Na jeho zverencov čaká prvý prípravný zápas už dnes, keď o 12.30 privítajú susedné Humenné. Na druhý týždeň nastúpia juniori dvakrát proti Prešovu. Do začiatku sezóny by mali podľa trénerovho plánu odohrať zhruba desať prípravných stretnutí. Ciele do súťažného ročníka Ševčík konkretizoval len mierne. „Vzhľadom nato, že ešte neviem ako bude vyzerať káder, kto v ňom bude pôsobiť nemôžem určovať cieľ tímu. Navyše sa nevie akým systémom sa bude liga hrať. To sa určí až na základe počtu prihlásených družstiev. V samotnej súťaži by sme chceli hrať, čo najdlhšie o postup do extraligy,“ uviedol tréner juniorov. „To však závisí od viacerých okolností. Keď chceme hrať o postup musíme zohnať novú brankársku jednotku. alternatívou sú mladí brankári, pokiaľ chceme hrať o postup potrebujeme kvalitu. Uvidíme, koľkokrát nám bude k dispozícii z mužského tímu Fajčák. Je to hráč, ktorý dokáže rozhodovať zápasy a ja takýchto hráčov mám v tíme momentálne málo,“ následne dodal na záver Ševčík.

Peter Brendza

 



Uverejnené: 06.08.2011 11:28:40

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623