files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v Maďarsku s výhrou, remízou aj prehrou

Hádzanárky Iuventy Michalovce odohrali počas minulého víkendu tri ťažké prípravné zápasy s maďarskými celkami. V nich sa im darilo striedavo. Najskôr si zmerali sily so Szekczardom, s ktorým remizovali 24:24. Na druhý deň si poradili so Siofokom, keď zvíťazili 35:32. V poslednom zápase sa im už tak nedarilo a podľahli poprednému tímu maďarskej ligy Veszprému o jedenásť gólov 33:22.



Zápasy splnili účel
Hráčky Iuventy odcestovali minulý týždeň za južné hranice Slovenska z prozaického dôvodu. Tréner Vura totiž chcel porovnať silu slovenského majstra s tímami, ktoré dôkladne pozná. Keďže roky pôsobil v maďarskej lige a má ju veľmi dobre zmapovanú, najideálnejším riešením pre neho bolo porovnať Iuventu práve s týmito družstvami. "Zápasy so Szekczardom, Siofokom a Veszprémom splnili svoj účel. Dievčatá podali veľmi dobré výkony a s ich prístupom sme boli spokojní," povedal po návrate na Slovensko asistent trénera Tomáš Hlavatý.

Remíza, výhra a nakoniec aj prehra
V samotných zápasoch sa dievčatám slovenského šampióna darilo striedavo. V prvom zápase remizovali so Szekczardom 24:24, potom porazili Siofok 35:32 a nakoniec vysoko prehrali s Veszprémom 33:22. "Nám v týchto stretnutiach nešlo prioritne o výsledok. V prvom zápase so Szekczardom sme prišli o výhru v samom závere. Najlepšie dievčatám vyšiel druhý duel, ktorí sme vyhrali, síce o tri góly, ale domáce hráčky znížili až pred koncom. V poslednom dueli už dievčatám chýbali sily. Veszprém má navyše vo svojich radoch tri maďarské reprezentantky. Silný súper naše poľavenie využil a výsledkom bola vysoká jedenásťgólová prehra 33:22," opísal Hlavatý jednotlivé stretnutia Iuventy.


Vynikajúca príprava na Ligu majstrov
Odohrať tri zápasy, za tri dni, bolo zámerom aj samotného trénerského tandemu Vura - Hlavatý. V podobnom štýle totiž Iuventa odohrá začiatkom septembra aj predkolo Ligy majstrov. "Už keď sme vybavovali jednotlivé stretnutia, naším zámerom bolo odohrať tri zápasy v priebehu troch dní.  Toto takisto splnilo svoj účel a tak sme s maďarským trojzápasom úplne spokojní a môžme sa pripravovať ďalej na náročnú sezónu," dodal Hlavatý, podľa, ktorého bolo maďarské turné vynikajúcou prípravou na spomenutú Ligu majstrov.

Štatistika :

Szekczard - Iuventa Michalovce  24:24

Siofok - Iuventa Michalovce 32:35

Veszprém - Iuventa Michalovce  33:22

 

Zdroj : iuventa-zhk



Uverejnené: 08.08.2011 20:05:21 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.