files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Easthetic Festivale sa dívali ľudia spoza plotov zadarmo

 


Organizátori: Ľutujeme vás!

Na Zemplínskej Šírave sa konal od piatku do nedele rána dvojdňový multikultúrny festival Easthetic. Nezakladá si na kvantite, ale kvalite. Napriek tomu prišlo o polovicu viac ľudí než vlani. Mnohí sa zo všetkých strán dívali zadarmo. Umožnilo im to nedostatočné oplotenie.

 

Mohli si ponechať vlastné fľaše

Mladý hudobný festival má za sebou úspešný druhý ročník. K svojím návštevníkom sa staral obzvlášť úctivo. Zatiaľ, čo na predchádzajúcom komerčnom festivale na Šírave sa pršiplášte predávali, na tomto multikultúrnom podujatí ich dávali každému zdarma. Dnes organizátori tvrdia, že by to zmenili a namiesto pršiplášťov by sa viac hodili ochranné prípravky na opaľovanie. Počasie sa totiž vydarilo. Účastníci si veľmi pochvaľovali, že ich pri vstupe neprehľadávali kvôli vlastným nápojom. ,,Na svojej stránke zverejnili, že si môžeme doniesť uzatvorené plastové fľaše s nealkoholickými nápojmi,“ Košičan dodáva, že tak aspoň trochu ušetril na pitnom režime. Pitia, hudby a kultúry bolo v areáli dosť.

 

Festival si užívali aj neplatiči

Na Easthetic Festival sa dalo dostať aj bez zakúpenia vstupenky. Nešlo o žiadne nelegálne preniknutie do areálu. Program bolo možné sledovať zo všetkých strán, pretože oplotenie nebolo dostatočne zabezpečené. Z hlavného stagu neunikal len hlas z mikrofónu, ale aj celé vystúpenie. ,,Chceli sme si kúpiť lístky, ale keď sme zišli dole do strediska Lúč, zistili sme, že sa to neoplatí,“ Michalovčanka pokračuje, že dívať sa mohli aj celkom zadarmo. Dôvodom bol aj fakt, že pódia boli postavené na vyvýšenom povrchu. ,,Keby bol festival na rovine, určite by sme si ho zadarmo neužili,“ myslí si Humenčan. Okrem toho oplotenie nebolo kryté ako to zvyčajne na podobných akciách býva. Tvorilo ho len samotné pletivo.

 

Organizátori: Vieme, že sa pozerali spoza plotov

Festival si vraj neplatiči užili rovnako ako tí vo vnútri areálu. ,,Popíjali sme pivo  a program sme sledovali z podniku oproti,“ mladík zo Stretavy sa pousmieva, že festival bol naozaj pre všetkých, a to doslovne. K situácii sa vyjadrili aj organizátori:,, To, že niekto nie je ochotní zaplatiť smiešnu sumu (od 9,90 eura) za koncerty 30 interpretov, vystúpenia troch divadelných súborov a mnoho ďalších vecí, je smutné,“ Ján Papač pokračuje, že na festivale boli aj ľudia, ktorí dostali vstupenku za to, že im na pár hodín pomáhali ako helperi. ,,Viem, že niektorí sa na festival pozerali spoza plotov, ďalší ich aj preskakovali. Týchto ľudí ľutujem a nemienim sa nimi viac zaoberať.“

Prišlo o polovicu viac ľudí ako vlani

Ľudia sa bavili do nedele do piatej ráno. Organizátori sú s návštevnosťou spokojní. ,,Na druhý ročník nám prišlo o polovicu viac ľudí ako na ten prvý, takže z tohto pohľadu je to nepochybne posun vpred. Ak by ich však bolo ešte viac, určite by sme sa potešili,“ hodnotí Ján Papač. Dodáva, že Easthetic nestavia na kvantite, ale na kvalite. ,,My nie sme diskotéka ani veľký rockový koncert, ale multikultúrny festival pre ľudí, ktorí majú radi pestrosť a sú otvorení novým veciam.“ Za najlepšie považuje na tomto ročníku to, ako to všetci zvládli - od organizátorov, cez vystupujúcich až po ľudí. ,,Čo sa týka programu, nesklamal ma nikto, prekvapili mnohí. Najlepšie boli pre nás nadšené reakcie od ľudí, či už počas festivalu alebo po jeho skončení,“ uzatvára Papač.

Veronika Cholewová

 

Festival na kopci

 

Sledovať sa dalo zovšadiaľ, aj z blízkeho podniku

 

Nebezpečné oplotenie




Uverejnené: 09.08.2011 08:43:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.