files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Starší dorastenci doma porazili Podbrezovú

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zdolali v zápase druhého kola na domácej pôde rovesníkov z Podbrezovej 2:0, keď úspešnými strelcami boli Jakub Hromada a Juraj Kiss. Darilo sa aj mladším dorastencom, ktorí zvíťazili nad Podbrezovou rozdielom triedy vďaka presným strelám Jakuba Griča, Lukáša Apiara a Tomáša Vožného. Najbližšie sa oba naše výbery predstavia už v utorok na pôde Petržalky a v sobotu ich čaká ďalší súboj vonku, tentoraz pocestujú do Nitry.

Starší dorastenci

Michalovčania odštartovali svoj premiérový domáci súboj v novej sezóne aktívne a už v 8. minúte mali hneď dve príležitosti na zmenu skóre, ale dvojica posíl z A - mužstva Stanislav Danko a Róbert Kovaľ neprestrelili hosťujúceho brankára. Z následného rohového kopu sa už MFK Zemplín tešil, odrazenú loptu poslal z hranice šestnástky do siete peknou strelou mladučký Hromada - 1:0. Zverenci trénera Alberta Rusnáka pokračovali v aktívnej hre, v 18. minúte bol v akcii opäť Danko, ktorý vysunul Jacka a ten zakončil krížnou strelou iba tesne vedľa brány. Podbrezová pohrozila o dve minúty nato, po ľavej stane unikol Mózer, avšak pozorný gólman Kira sa nenechal prekvapiť. Neskôr to ešte samostatne skúšali Hutaj a Fedor, no bez úspechu. V 39. minúte stred domácej obrany chyboval a Kiru zamestnal nepríjemnou strelou Szoke.

 

Na začiatku druhého polčasu to najprv skúšal spoza šestnástky Kovaľ, ktorý minul Peťkovu svätyňu. Postupne sa osmeľovali aj hostia a pred uplynutím hodiny hry skončila tesne vedľa brány tečovaná strela Pliešovského. V 67. minúte po prihrávke Kovaľa zakončoval vo výhodnej pozícii Danko iba do brankára. Železiari podnikali nebezpečné úniky, no v 85. minúte mohli po druhýkrát kapitulovať. Fedor nastrelil iba žrď hosťujúcej brány. Gólová poistka Michaloviec prišla až v nadstavenom čase, keď zblízka presadil striedajúci Kiss a spečatil tak zaslúžené víťazstvo svojho celku.

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 9. Hromada, 90+. J. Kiss

ŽK: Mózer, Očenáš (obaja Podbrezová)

Rozhodoval: R. Weiss - 150 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Hutaj, Korijkov, A. Varga, Csörgö (22. Škultéty) - L. Jacko, S. Danko, Kovaľ, Fedor - Hromada (68. J. Kiss), Regali (61. Štofík)

Mladší dorastenci

Aj zverencom kormidelníka Jána Gajdoščíka vyšiel vstup do prvého domáceho zápasu a už v 10. minúte sa po rohovom kope presadil hlavou stredopoliar Grič. Druhý presný zásah do siete brankára Končeka pridal o sedem minút neskôr útočník Apiar, ktorý zužitkoval peknú prihrávku za obranu súpera a upravil na 2:0. Konečný výsledok spečatil v 74. minúte po parádnej kombinácii Vožný, ktorý sám pred brankárom Podbrezovej nezaváhal. Mladší dorastenci tak v domácej premiére zaknihovali presvedčivé víťazstvo rozdielom triedy.

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 3:0 (2:0)

Góly: 10. Grič, 17. L. Apiar, 74. T. Vožný

MFK ZEMPLÍN: Babiak - D. Horňák, J. Šimko, T. Tomko, Havrila (60. L. Tóth) - Koscelník (75. Chocholáček), Grič, Turík, P. Petričko - L. Apiar (65. J. Andrejko), T. Vožný (75. Ďurík)

Zdroj : mfkzemplin



Uverejnené: 13.08.2011 15:44:44

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623