files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Igorovi Halásovi sa premiéra vydarila

Hokejistom Dukly sa domáca premiéra vydarila na výbornú. Po dobrom výkone hlavne v druhej a tretine porazili v derby zápase susedný Trebišov 6:3. Ten sa zmohol na dve gólové odpovede až v samom závere zápasu, ktorý už domáci podvedome vypustili. Zajtra čaká na zverencov trénera Ihnačáka súper oveľa ťažšieho kalibru, keď na domácom ľade privítajú extraligovú Banskú Bystricu. Začiatok zápasu je o 17.00. 


Trebišov musí doplniť

Prípravný zápas medzi dvoma zemplínskymi rivalmi síce úrovňou vôbec nepripomínal duely z minulej sezóny, no to bol odraz toho, že družstvá sú ešte krátko na ľade. Hlavne hostia za domácimi v druhej a tretej časti zaostávali a Dukla neohrozene kraľovala na ľade. "Súper bol dnes jednoznačne lepší vo všetkom. Bol agresívnejší, korčuliarskejší a vypracoval si aj oveľa viac príležitostí ako my. To pripisujem hlavne tomu, že Michalovčania sú na ľade o dva týždne dlhšie. Ešte stále neviem ,s kým budeme  v súťaži hrať. Potrebujeme doplniť aspoň troch, štyroch obrancov a ďalších útočníkov,"  rozhovoril sa tréner hostí Tibor Daniš. "Nejakých hráčov do kádra máme vytypovaných, ale nechceme ešte nič hovoriť.  Potrebujeme doplniť minimálne jednu päťku. Do konca augusta by som chcel mať káder pokope, ale ako som povedal ,nevyhnutne potrebujeme doplniť. Môžeme však vyskakovať len do určitých finančných možností. Keď sa nepodarí do kádra nikoho priviesť, tak budeme hrať s tým, čo bude k dispozícii," dodal ešte kormidleník Trebišovčanov, ktorý viedol aj slovenské mládežnícke reprezentácie a naposledy pôsobil na lavičke Brezna.

Prvý útok zaznamenal štyri presné zásahy

V zápase proti Trebišovu sa mimoriadne darilo hlavne prvému útoku domácich. Ten zaznamenal štyri góly, o ktoré si rozdelili Juraj Minčák a mladík Igor Halás, ktorého sa vedeniu podarilo vybaviť tesne pred zápasom z Košíc. O ďalšie dva góly v sieti trebišovského golmana Smika sa postarali Pavol Segľa a ďalší mladík Kovaľ, ktorý profitoval z aktivit Lemešániho. Dukla viedla na začiatku poslednej časti už 5:0, až potom sa dostali k slovu hostia. 

Dvojgólový debutant

Hokejisti HK Dukla sa v prvej tretine rozbiehali veľmi pomaly. Minčák síce využil presilovú hru na otvorenie skóre, no herne to nebolo ono. Do druhej tretiny nastúpil do prvého útoku miesto Martina Slováka, debutant z košickej juniroky Igor Halás. Tomu sa premiéra vydarila, keď dvoma presnými zásahmi ukázal svoju šikovnosť aj to, že aj napriek mladému veku už má čuch na góly. "Zápas s Trebišovom mi naozaj vyšiel. Som rád, že som do neho mohol naskočiť v druhej tretine a hneď do prvého útoku. Rišo Šechný a Ďuro Minčák sú páni hokejisti, s ktorými sa mi hralo výborne. Dva strelené góly sú len čerešničkou na torte," povedal po zápase mladý kanonier, ktorý by mal v drese Dukly nastupovať počas sezóny na striedavý štart. Podľa slov riaditeľa klubu a aj manažéra by som mal hrať za košickú juniorku aj za Duklu. "Striedavý štart mi vyhovuje, pretože prvá liga je určite kvalitnejšou súťažou ako juniorská extraliga," doplnil útočník, ktorý koncom júna oslávil devätnáste narodeniny.


Zajtra proti Banskej Bystrici

Hokejistov HK Dukla čaká zajtra oveľa ťažší súper ako susedný Trebišov. Do Michaloviec totiž príde extraligová Banská Bystrica. Tá sa pred touto sezónou posilnila hlavne na trénerskom poste, keď sa šéftrenérom tímu stal fínsky odborník Alpo Suhonen. Jeho asistentmi sú doterajší lodivod extraligistu Milan Staš a majster sveta z Goteborgu Vladimír Országh. Zápas s Banskou Bystricou sa začína o 17.00.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 18.08.2011 15:23:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.