files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na jarmoku bola burza platní


Na Zemplínskom jarmoku sa konala burza platní. Škatule starých platní ukrývali hity, na ktoré si zaspomínali najmä tí starší. Okrem lacných platní si mohli ľudia kúpiť aj staré knihy.

 

,,Záujem o platne majú najmä zberatelia“

Počas jarmoku v Michalovciach prebiehala aj v jednom z pouličných stánkov burza platní. Stála za ňou Zemplínska knižnica Gorazda Zemplínskeho. Netradičný predaj si našiel svojich záujemcov. ,,Platne kupujú väčšinou zberatelia,“ hovorí zamestnankyňa knižnice. Pokračuje, že sa pristavujú skôr starší, ktorí sa v platniach prehrabujú a hľadajú nejaký dobrý kúsok. ,,Mladých je pomenej, skôr starší spoznávajú staré dobré hity,“ dodáva pani z knižnice.


 

Platne iba za 1 euro

Medzi LP platňami si bolo z čoho vyberať. Dve plné škatule ukrývali vážnu hudbu, rock, ľudovky i rozprávky.Cena jednej platne bola iba 1 euro, a tak bolo možné nakúpiť celú kopu. Gramofónové platne sú vraj opäť v kurze. Nasvedčujú tomu aj obchody s elektronikou, kde je veľký výber gramofónov. ,,My máme v pivnici ešte ten náš starý,“ vraví Tomáš, ktorý sa ho chystá oprášiť. Pani Janka si kúpila desiatku platní, aby ju to inšpirovalo kúpiť si gramofón.

 

Staré knihy čakajú aj v knižnici

Spolu s lacnými platňami čakali na nového majiteľa aj staršie knihy. Množstvo titulov zakrylo celý stôl, za ktorým stáli dve zamestnankyne knižnice. Tie nám povedali, že burza prebieha aj priamo v priestoroch knižnice. ,,Môžu prísť aj ľudia bez čitateľského preukazu.“  V knižnici prebieha burza už od začiatku mesiaca. Na jarmoku sa vraj predalo oveľa viac než za to obdobie v knižnici. Predsa len na jarmoku sa zastaví viac ľudí, a tak je vyššia šanca nájsť pre staré platne a knihy nových majiteľov.

Veronika Cholewová


 

 

 



Uverejnené: 23.08.2011 14:32:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.