files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pošta prišla až za ľuďmi

 


Pri prechádzke jarmokom v Michalovciach si mohli ľudia poslať aj list. Zabezpečil im to stánok Slovenskej pošty, ktorý okrem iného ponúkal zdarma staré známky a milé pohľadnice.

 

Poslali si listy priamo z jarmoku

Slovenská pošta prišla za ľuďmi až na jarmok. Okoloidúci mohli priamo na jarmoku využiť aj jej služby. ,,Mala som obálku už s nalepenými známkami, tak som im ju dala,“ hovorí pani Eva. Zabudnuté listy v kabelkách posielali najmä ženy. Nebolo treba mať po ruke ani poštové známky. Stánok pošty mal všetko potrebné, aby vybavil poštové zásielky. Nešlo o veľké balíky, s ktorými by sa dve zamestnankyne museli trápiť, toľko miesta v stánku ani nebolo. O posielanie obálok bol veľký záujem. Nikomu sa nechcelo ísť až na poštu, a tak popri prechádzke a nakupovaní na jarmoku vybavili aj listové zásielky.


 

Darček v podobe známok a pohľadníc

Pošta nemala svoj stánok len tak bezvýznamne. ,, Oslavujeme 225 rokov Pošty Michalovce,“ prezrádza pracovníčka pošty. V pošte, ktorá sa stala v piatok súčasťou jarmoku sa zastavili aj deti. ,,Kupujeme si žreby,“ povedali nám. Aj keď nič nevyhrali, dostali ako darček pekné pohľadnice. ,,Poštárky boli veľmi milé, ponúkli nám aj známky zdarma,“  vraví pani Dana. Pošta ich mala pripravené najmä pre zberateľov známok, no ponúkli sa nimi aj iní. Staré známky pochádzali až z roku 1980. Krajina ich pôvodu bolo Poľsko, Maďarsko, Ukrajinu, Rumunsko, Španielsko a iné. ,,Dostal som československú známku, na ktorom písal rok 1565,“ chváli sa Martin. Na starých poštových známkach boli vyobrazené zväčša prírodné a vojenské motívy. Niektoré pochádzali z čias olympiády, preto zobrazovali jednotlivé športové disciplíny.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 24.08.2011 21:40:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.