files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

József Vura: Čakajú nás nároční protivníci

Iuventu Michalovce čaká veľmi náročný víkend. V jej domovskej Chemkostav Aréne sa totiž uskutoční I. predkolo kvalifikácie Ligy majstrov, kde súpermi slovenského majstra budú turecký Üsküdar B.S.K. Istanbul, srbský šampión RK Zaječar a v poslednom stretnutí turnaja sa zverenkyne trénera Vuru stretnú s českým majstrom HC Britterm Veselí n/Moravou. Turnaj sa začína už zajtra, prvý zápas medzi RK Zaječar a Veselím sa začína o 15.30. Zápas Iuventy a tureckého majstra je na programe od 18.00. Do druhého predkola Ligy majstrov postupujú prví  dvaja. Na ostatné družstvá čaká pohár EHF. Zverenkyne trénerskej dvojice Vura-Hlavatý absolvovali generálku na stretnutia Ligy majstrov v utorok, keď v predohrávke prvého kola WHIL privítali nováčika súťaže UDHK ŠG Nitra- Sereď, ktorého zdolali 37:16 (18:8). Po tomto zápase sme sa pozhovárali s domácim trénerom, nielen o samotnom turnaji Ligy majstrov, ale aj o príprave tímu a o momentálnom stave v ktorom sa nachádza družstvo.


Pán tréner. počas nasledujúceho víkendu vás čaká prvý vrchol sezóny, prvé predkolo Ligy majstrov. Ako by ste zhodnotil prípravu na tento turnaj?

"Letnú prípravu sme začali 29. júna, čiže trvala viac ako osem týždňov. Keby som mal hodnotiť len samotnú prípravu, musím povedať, že dopadla podľa stanoveného plánu, s čím môžem vysloviť spokojnosť. Odohrali sme ťažké stretnutia so silnými súpermi. V nich nám prioritne nešlo o výsledky, ale hlavne o spoznanie družstva. Som veľmi rád, že dievčatá počas celej tejto doby pristupovali k svojim povinnostiam na sto percent. Keď budú takto pristupovať k zápasom, budem veľmi spokojný."


Určite sa vyskytli aj negatíva?

"Jediným veľkým negatívom boli zranenia hráčok. Julia Bachyrieva sa počas celej prípravy potýkala so zraneniami. Tie sa nevyhli ani ďalším hráčkam Tobiášovej, Geričovej a najnovšie aj Pollakovej. Pre dlhodobé zranenia navyše nemôžeme rátať s dvoma ľavorukými hráčkami Trehubovou a Mičiníkovou. Na pravej stranu tak okrem mladej Hvostalovej nemám inú alternatívu."

 Aký je zdravotný stav hráčok tesne pred Ligou majstrov?

"Okrem menšieho zranenia členku Pollakovej sú ostatné hráčky pripravené na stretnutia Ligy majstrov."

V utorok ste na spomenutý turnaj absolovovali generálku, ktorou bolo prvé kolo spoločnej Interligy, kde ste privítali nováčika súťaže UDHK ŠG Nitru-Sereď. Bolo víťazstvo 37:16 tou správnou vzpruhou pred kvalifikačným turnajom?

"Zápas s UDHK ŠG Nitra-Sereďou bol pre nás prvým ostrým v sezóne. Pravdu povediac, my sme sa na stretnutie s týmto súperom ani tak nepripravovali. V hlave sme mali už zápasy Ligy majstrov, ktoré sa uskutočnia tento víkend. Vedeli sme, že UDHK je nováčik súťaže, že je to mladé družstvo, ktoré by sme mali za normálnych okolnosti poraziť. Veril som dievčatám, že to zvládnu. Samotný zápas môžem hodnotiť kladne. Dvadsaťjedengólové víťazstvo potešilo, no videli sme aj niekoľko nedostatkov. Aj napriek 37 gólom sme zahodili obrovské množstvo šancí a keby sa tak nestalo, naše víťazstvo by bolo ešte vyššie. Ako som však povedal, viac sme už mysleli na piatkový zápas proti Üsküdaru."

Dobre. Poďme teda k samotnému predkolu najprestížnejšej ženskej klubovej súťaže. V prvom zápase vás čaká turecký Üsküdar B.S.K. Čo viete o tomto súperovi? 

"O istanbulskom tíme sme zháňali informácie najťažšie. Turecká hádzaná sa vyznačuje dynamickosťou a tak predpokladám, že aj toto družstvo bude hrať podobnú hádzanú. Káder tureckého majstra tvoria hlavne hráčky vo veku 27-30 rokov, no v tíme je aj niekoľko mladých hráčok. Vekový priemer tímu je 27 rokov, čiže môžem povedať, že ide o skúsené družstvo. Je to stabilný účastník európskych pohárov, kde nechýbal tuším desať rokov. No svoju silu máme aj my. Ja verím, že toto družstvo v domácom prostredí porazíme a po piatku si vytvoríme vynikajúcu pozíciu pre nasledujúce dni."

Najväčším favoritom turnaja bude pravdepodobne srbský šampión RK Zaječar. Čo bude podľa vás na tohto súpera platiť?

"O srbskom družstve vieme skoro všetko. Je to kvalitné družstvo s množstvom vynikajúcich individualít. V jeho kádri figuruje viacero reprezentantiek, či skúsených hráčok, čo je protiklad nášmu tímu, kde pre viaceré hráčky bude takýto turnaj premiérovým. Káder Zaječaru pred touto sezónou posilnili kvalitné spojky Erakovičová, či Španielka Marta Gonzálezová. Áno aj ja si myslím, že práve tento tím bude najväčším favoritom na postup z našej kvalifikačnej skupiny."

Najmenej problémov so zháňaním informácií ste mali s českým majstrom. Ten totiž účinkuje v rovnakej súťaži ako Iuventa. Bola to pre vás výhoda?

"Český majster je takisto kvalitné družstvo. Mali sme o ňom viacero informácii, môj kolega Tomáš Hlavatý si ho bol pozrieť na vlastné oči na turnaji v Šali. Z týchto informácii usudzujem, že Veselí má kvalitný tím a bude pre nás takisto ťažkým súperom. My však viac momentálne viac myslíme na piatkový zápas. Keď sa nám ho podarí vyhrať, môžeme sa sústrediť na ďalší. Pôjdeme teda od zápasu k zápasu a ja dúfam, že po troch dňoch bude spokojnosť na našej strane"

S akými cieľmi vstupujete do predkola Ligy majstrov?

"Ciele by som si momentálne nechal pre seba. Chceme produkovať našu hádzanú, ktorú sme pilovali na tréningu. Ako som už povedal, keď dievčatá budú pristupovať k svojim povinnostiam tak ako na tréningu, budeme po tomto turnaji spokojní. Čakajú nás však nároční protivníci. Ich veková skladba je vyššia ako pri nás, vo svojich radoch majú viac skúsených hráčok. Pre viaceré moje dievčatá bude tento turnaj prvou európskou skúsenosťou. Chceme sa však pobiť o čo najlepšie výsledky a využiť tak domáce prostredie, ktoré sme pri žrebe síce nedostali, ale bolo nám pridelené neskôr." 

 

Tréner Vura sa boli spoliehať aj na góly Lucie Tobiášovej

 

S čím budete po víkende spokojný?

"S tým, že budeme produkovať hádzanú, ktorú ukazujeme na tréningu a ukážeme veci, ktoré máme natrénované."

Môže sa podľa vás rozhodovať o postupujúcom v poslednom zápase turnaja medzi Iuventou a Veselím?

"Nato teraz neviem odpovedať."

 

Program kvalifikačného turnaja I. fázy Ligy majstrov

Piatok, 2. september 2011

15:30 hod.: RK Zaječar (SRB) - Britterm Veselí nad Moravou (CZE),
18:00 hod.: Üsküdar B.S.K. (TUR) - IUVENTA Michalovce (SVK),

Sobota, 3. september 2011

15:30 hod.: Britterm Veselí nad Moravou (CZE) - Üsküdar B.S.K. (TUR),
18:00 hod.: IUVENTA Michalovce (SVK) - RK Zaječar (SRB),

Nedeľa, 4. september 2011

15:30 hod.: Üsküdar B.S.K. (TUR) - RK Zaječar (SRB),

18:00 hod.: IUVENTA Michalovce (SVK) - Britterm Veselí nad Moravou (CZE).



Uverejnené: 01.09.2011 21:45:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.